Naszywka na skośnych szwach

Witam

Chcę zrobić łatkę (wzmocnienie) na zastawce, która dociera pod kątem. Udało mi się już wykonać tego typu część, ale była to gazownia i chciałbym znaleźć proste i stosunkowo szybkie rozwiązanie. Chciałabym, aby łatka podążała za konturem mojego szwu. Nie wiem, jak prawidłowo odzyskać krzywą.

I ostatnia rzecz, próbuję stworzyć przecięcie kranu w głównej rurze, ale chciałbym mieć normalne cięcie do oryginalnej rury, ale to nie działa. Przeprowadziłem normalne usuwanie, ale to nie zmienia mojego problemu

Załączam wam mój kawałek. Jestem w SW 2019.

Miłego dnia

y-dn400.sldprt

obraz byłby lepszy, nie wszyscy mamy tę samą wersję oprogramowania

lub plik parasolid

@+

Poprawny. Oto w parasolid

Y-dn400.x_t

Witaj @pthuillier

Nie wiem, czy zrozumiałem, czego chcesz.

Jeśli Twoim celem jest przebicie łatki zgodnie z twoim szwem, po prostu musisz przesunąć łatkę powyżej usuwania Extru2:

Następnie edytuj parametry usuwania Extru2 , aby dodać łatkę jako obszar działania :

Pozdrowienia

trou_dans_patch.png

Nie, to nie to, szukam normalnego usunięcia materiału z głównej rury. Jakbym przecinał rurę plazmą, cały czas pozostając prostopadłym. W przeciwnym razie sprawia to, że jestem takim wytłoczeniem i nie jest to reprezentatywne (patrz załączony obrazek)

exemple_extrudation_tuyau.png

A w przypadku łatki staram się, aby pasowała do kształtu moich składanych szwów z blachy, czego nie mogę zrobić

Witam

Do szycia na tej samej średnicy postępuję jak na teście w piżamie. Robię to regularnie, gdy tylko wyślę go do cięcia laserowego i jest idealny! W przypadku mniejszej średnicy nie mamy do czynienia z problemem. W przypadku łatki nigdy tego nie robiłem. Może być powierzchniowy, przesunięta powierzchnia!

Pozdrowienia.

essai_piquage.sldprt

Witam

Dziękuję za odpowiedź, niestety nie odpowiedziałem wcześniej, jest tam częściowe bezrobocie.

To prawie tyle @contact_168 ale nadal mam wycięcie w mojej rurze, które nie pasuje tak, jak chcę, nie jest to normalne dla głównej rury.

Błogosławieństwem w nieszczęściu było to częściowe bezrobocie, ponieważ dzięki powrotowi ze świeżymi pomysłami udało mi się uzyskać to, czego chciałem.

Załączam małą część, którą możecie sobie wyobrazić.

exemple_piquage.sldprt

I co dostaję na mojej głównej rurze

Mam nadzieję, że niektórym się przyda

Klasa A+

visu_piquage.png

I w parasolid dla tych, którzy nie mogą otworzyć w 2019 roku

exemple_piquage.x_t

Rozwiązaniem, które pozwala na wykonanie cięcia odpowiadającego temu, co jest wykonywane na cięciu laserowym (lub plazmowym) na osiowym robocie spawalniczym, jest wykonanie następujących czynności:

-rzut wewnętrznej średnicy przecinającej się rury na ciętą rurę za pomocą narzędzia Krzywa / Linia neutralna: określa zewnętrzny kontur cięcia na ciętej części

- Wykonaj zszytą powierzchnię obszaru, który ma zostać usunięty

- weź powierzchnię do usunięcia i wykonaj funkcję pogrubienia (wystarczająco grubą, aby usunąć całą grubość rurki)

-> Masz swoją ładną wycinankę

Możesz zrobić tę samą sztuczkę, aby narysować siodło konia (zewnętrzne wzmocnienie rury): rysujesz rurkę na zewnątrz głównej rury i usuwasz materiał za pomocą powyższej metody dla wewnątrz i na zewnątrz.

Uwaga: jeśli chcesz go rozłożyć,  będziesz musiał zrobić mały kawałek naczynia a priori

Obraz w PJ

decoupe_tube.jpg

Nie zauważyłem, że rozwiązałeś swój problem.

Masz "pogrubioną powierzchnię", ale wcześniej było to bardzo skomplikowane. Moje rozwiązanie jest znacznie szybsze do wykonania.