Chcę zrobić łatkę (wzmocnienie) na zastawce, która dociera pod kątem. Udało mi się już wykonać tego typu część, ale była to gazownia i chciałbym znaleźć proste i stosunkowo szybkie rozwiązanie. Chciałabym, aby łatka podążała za konturem mojego szwu. Nie wiem, jak prawidłowo odzyskać krzywą.
I ostatnia rzecz, próbuję stworzyć przecięcie kranu w głównej rurze, ale chciałbym mieć normalne cięcie do oryginalnej rury, ale to nie działa. Przeprowadziłem normalne usuwanie, ale to nie zmienia mojego problemu
Nie, to nie to, szukam normalnego usunięcia materiału z głównej rury. Jakbym przecinał rurę plazmą, cały czas pozostając prostopadłym. W przeciwnym razie sprawia to, że jestem takim wytłoczeniem i nie jest to reprezentatywne (patrz załączony obrazek)
Do szycia na tej samej średnicy postępuję jak na teście w piżamie. Robię to regularnie, gdy tylko wyślę go do cięcia laserowego i jest idealny! W przypadku mniejszej średnicy nie mamy do czynienia z problemem. W przypadku łatki nigdy tego nie robiłem. Może być powierzchniowy, przesunięta powierzchnia!
Dziękuję za odpowiedź, niestety nie odpowiedziałem wcześniej, jest tam częściowe bezrobocie.
To prawie tyle @contact_168 ale nadal mam wycięcie w mojej rurze, które nie pasuje tak, jak chcę, nie jest to normalne dla głównej rury.
Błogosławieństwem w nieszczęściu było to częściowe bezrobocie, ponieważ dzięki powrotowi ze świeżymi pomysłami udało mi się uzyskać to, czego chciałem.
Załączam małą część, którą możecie sobie wyobrazić.
Rozwiązaniem, które pozwala na wykonanie cięcia odpowiadającego temu, co jest wykonywane na cięciu laserowym (lub plazmowym) na osiowym robocie spawalniczym, jest wykonanie następujących czynności:
-rzut wewnętrznej średnicy przecinającej się rury na ciętą rurę za pomocą narzędzia Krzywa / Linia neutralna: określa zewnętrzny kontur cięcia na ciętej części
- Wykonaj zszytą powierzchnię obszaru, który ma zostać usunięty
- weź powierzchnię do usunięcia i wykonaj funkcję pogrubienia (wystarczająco grubą, aby usunąć całą grubość rurki)
-> Masz swoją ładną wycinankę
Możesz zrobić tę samą sztuczkę, aby narysować siodło konia (zewnętrzne wzmocnienie rury): rysujesz rurkę na zewnątrz głównej rury i usuwasz materiał za pomocą powyższej metody dla wewnątrz i na zewnątrz.
Uwaga: jeśli chcesz go rozłożyć, będziesz musiał zrobić mały kawałek naczynia a priori