Mam do czynienia z problemem, którego nie mogę rozwiązać
Otrzymałem zestaw plików STEP, który wygląda jak ASM (nie jest to plik spakowany)
Ten plik pochodzi z oprogramowania O.U.I (odpowiednik Rhino)
Muszę tylko wykonać symulację RDM na ASM, z wyjątkiem tego, że nie może on pracować z plikami powierzchni, więc musi zostać przekonwertowany na prawdziwy plik Solidworks z materiałem.
Kiedy otwieram ten ciekawy KROK, automatycznie konwertuje wszystkie monety na mnie na monetę .sldprt
Tyle tylko, że to jeszcze powierzchnie. Powierzchnie, które nie nadają się do użytku, nawet jeśli tylko po to, aby podnieść promień, ponieważ wszystko jest zbudowane z splajnu.
Kiedy importuję pliki od dostawców, automatycznie rozpoznaje część i przekształca ją w część, którą można modyfikować za pomocą rozpoznawania funkcji. Z tym, że nie ma dostępu do rozpoznawania funkcji.
Krótki! Jestem zagubiony w jabłkach.
W przypadku poprzedniego zestawu dla tego klienta byłem zmuszony odtworzyć wszystkie części w SW (i to nie jest Glop!)
Jeśli wszystkie części zespołu działają na tej samej zasadzie co imported_121, tj. mają stałą grubość, generowanie części objętościowej można uzyskać w prosty sposób. Wystarczy utworzyć odsuniętą powierzchnię wszystkich zewnętrznych powierzchni oryginalnie zaimportowanej powierzchni z zerową wartością odsunięcia. Następnie użyj funkcji "Zagęścić" o grubości, która dobrze pasuje (5 mm).
Mam wrażenie, że metoda @TONIO jest jeszcze szybsza (spróbuj zrobić gramofon, ale nie tubę). Zrobiłem symulację na jednym kawałku i jest poprawna.
@ Wszystkie @m.blt Nie rozumiem, dlaczego diagnoza importu, gdy nie ma błędu, generuje objętość, która byłaby przebita itp. Podczas gdy komunikat w diagnostyce importu to "Wadliwe twarze....... "
Czekając na Wasze opinie, kontynuuję rozwiązanie @m.blt
Gdybym chciał pójść dalej i mieć rozpoznanie funkcji , jak w przypadku wielu dostawców CAD, co musiałby zrobić. to konwersja wykonana w oprogramowaniu programowym lub przez frezarkę, która jest u dostawcy CAD i do której oczywiście nie mamy dostępu
Jak używać (lub znaleźć) funkcję menedżera funkcji, która pojawia się od czasu do czasu, aby zaoferować mi słynną konwersję (rozpoznawanie funkcji, ale bez wymiarów pamięci)
Dziękuję za cierpliwość, są to funkcje, których nie używam, więc trochę zapominam