Konstrukcja spawana Pb

Witam was wszystkich,
Określam moje środowisko pracy premium SW 2016 pod W10, ponieważ napotykam problem, którego nie rozumiem.
Stworzyłem część z wykorzystaniem funkcji konstrukcji spawanej i popełniłem błąd, przyjmując jako grubość dla rury 40x40 wartość 2,5mm, która wydawała mi się standardowa.
Skończyłem swój projekt, a zakupy dały mi znać, że znaleźli tylko 2 mm grubości. Ponieważ mechanicznie nie miało to znaczącego wpływu, zgodziłem się i chciałem poprawić swój rysunek.
Nie byłem zaskoczony, gdy pojawiła się anomalia "Nie można znaleźć twarzy lub płaszczyzny" i nie mogłem jej skorygować bez przeprojektowania części ze wszystkimi konsekwencjami w zespole, w którym jest zintegrowana.
Myślę, że to musi być wykonalne, ale nie wiem, jak to zrobić.
W załączeniu znajdują się pliki części dla 2 grubości w pliku RAR.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

support_mobile_e2.rar

Jeśli wykonałeś konstrukcję spawaną 

Masz swoją bibliotekę profili 

szkic profilu kwadratowego 40x40 grubość 2,5,

i  40X40 ep 2 mm

Musisz tylko wziąć odpowiedni profil i umieścić go w miejscu przestarzałego profilu

I teoretycznie nic to nie zmieni

powinien przejść śmietana 

@+

2 polubienia

Otóż tak nie jest!
Zobacz 2 wyniki z 2 załączonych plików.

Witam

W pilniku 2 mm, jeśli jest wystarczająco dużo, oddaj mu twarz.

Z drugiej strony w 2,5mm, po co próbować zmieniać profil, skoro wystarczy zmienić wymiar przekroju z 2,5mm na 2mm i działa to bardzo dobrze.

Po użyciu kształt profilu można modyfikować bez wpływu na bibliotekę profili.

Pozdrowienia

3 polubienia

Dziękuję za rozwiązanie, które polega na modyfikacji wymiaru grubości, nie pomyślałem o tym.
Z drugiej strony, jeśli chodzi o pilnik o grubości 2 mm, nie mogłem mu nadać twarzy.

Wielkie dzięki za rozwiązanie.

Zanim zamknę ten temat jako rozwiązany, chciałbym zrozumieć, jak udaje Ci się dać twarz, bo mimo moich wielokrotnych prób nie mogę tego zrobić.
Serdecznie pozdrawiam.

O tak, kiedy otwieram kawałek "mobilne wsparcie e = 2", myślę, że rozumiem, co oznacza termin "oddaj twarz",

Kliknij prawym przyciskiem myszy szkic>> edytować plan szkicu

16077821213356465686693362940988.jpg
1 polubienie

Dobry wieczór
Wielkie dzięki za tę informację, nie wiedziałem o tej opcji
Dziękuję wszystkim za te wszystkie  informacje.
Państwa odpowiedzi pozwolą mi zamknąć tę dyskusję