Właściwość Pb SWFormatSize?

Witam wszystkich!

W przypadku naszych rysunków używamy właściwości do wypełnienia kartusza, a także

SWFormatSize, która ułatwia życie wydrukom.

Mój pb jest następujący:

Mam posag na format A4 A3 ... Ich odpowiednia właściwość formatsize jest dobrze wypełniona.

Na przykład po sporządzeniu planu A4 i ustanowieniu prawa własności do tego planu

Zmieniam plan podstawowy na A3 i właściwość Formatsize pozostaje taka sama jak w A4.

Mam nadzieję, że wyraziłem się mniej więcej jasno.

A jeśli masz pomysł, nie wahaj się.

mise_en_plan.png

Witam

Czy w tle jest to właściwość (dostępna poprzez opcje dokumentu i konfigurowalna w zależności od rozmiaru), czy tylko tekst z adnotacją "A4"?

Czasami zmieniasz go nieumyślnie, więc własność dokumentu nie ma już wpływu na pole tekstowe.

Witam

Tak, tak, to rzeczywiście jest właściwość (patrz załączony obrazek)

propriete_swformatsize.png

Tak, ale jest to właściwość niestandardowa.

Nie musisz wpisywać żadnego tekstu, ale wybierz właściwość z listy, klikając w polu "Wartość".

W rzeczywistości jest to oczywiście właściwość, ale nie wskazuje na nic poza tekstem.

EDIT: Ups Nic nie powiedziałem, mam to samo...

Patrzę głębiej.

1 polubienie

Dziękuję

Czy to poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy na arkuszu, a następnie "Edytuj mapę bazową", kliknięcie adnotacji "A4" (lub innego formatu), a następnie połączenie z właściwością (patrz załączony dokument) i wybranie właściwości SWFormatsize.

Zmieniając wymiar, musi to wynikać, czy tak jest?

capture.jpg

Witam

Czy próbowałeś, klikając przycisk rekonstrukcji (czerwone i zielone światła).

Można go znaleźć w Edycja-->Odbuduj (Ctrl+B).

Witam

Nie używam tej właściwości, ale tej: Format arkusza Rozmiar SW-Rozmiar mapy bazowej

I to wszystko działa!

@+

1 polubienie

@Coyote: Tak, ale korzystam tutaj z funkcji problemu i w domu wszystko działa idealnie. Co więcej, jest to funkcja zarządzana bezpośrednio przez oprogramowanie, więc nie powinna blokować...

1 polubienie

Właściwość "Sheet Format Size SW-Basemap Size" jest również obsługiwana przez SW!

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi, nie mam czasu na testowanie od razu, ale

Będę Was informować na bieżąco za kilka dni.

Pozdrowienia.

@jmsavoyat: Tak oczywiście, ale dokładnie, działa bardzo dobrze, więc drugi powinien zrobić to samo :)

1 polubienie