Cze wszystkim
Mały apel do społeczności po Wasze opinie i porady na temat możliwości konfiguracji komputerów.
Jako freelancer spędzam 80% mojego czasu na Solidworks. Będąc regularnie w ruchu do siedzib klientów lub na placach budowy, mobilna stacja robocza jest dla mnie niezbędna.
Posiadam laptopa Zbook 17 G4 (i7 @2.9Ghz / 64GB RAM / SSD / Nvidia Quadro P3000)
Ten laptop osiąga swoje granice na dużych złożeniach i badaniach symulacyjnych i trudno znaleźć znacznie mocniejszy i bardziej niezawodny (obecnym trendem jest ograniczanie częstotliwości w celu zwiększenia liczby rdzeni, co nie idzie w kierunku sposobu działania Solidworks)
Myślę, że mógłbym zdecydować się na stałą wieżę zoptymalizowaną do pracy biurowej i zachować laptopa na podróż.
Nie mam jednak ani środków, ani interesu, aby inwestować w drugą licencję Solidworks, jak również w PDM.
Czy jest to możliwe i opłacalne przy użyciu jednej licencji, aby stale przełączać się między 2 komputerami?
Jak zsynchronizować dane między 2 komputerami, aby wszystko było dostępne na moim laptopie, gdy jestem w ruchu bez dostępnego połączenia?
Z góry dziękuję za radę!