Witam
Czy można zapisać część w formacie PDF 3D z zachowaniem wymiarów Dimxpert Wymiarów?
Otrzymuję tylko plik PDF 3D samej części bez żadnego wymiarowania.
Z góry dziękuję.
Stéphane
Witam
Czy można zapisać część w formacie PDF 3D z zachowaniem wymiarów Dimxpert Wymiarów?
Otrzymuję tylko plik PDF 3D samej części bez żadnego wymiarowania.
Z góry dziękuję.
Stéphane
Witam
Nie sądzę, żeby to było możliwe.
(9:09 dla mojego przełożonego)
Tak jak mój sąsiad z góry. Jaki jest cel tego manewru?
@Ac Cobra 427, czy wróciłeś do szkoły z przełożonym?
Jest to możliwe dzięki Solidworks MBD
http://www.solidworks.fr/sw/products/technical-communication/32619_FRA_HTML.htm
Myślę, że celem jest zrobienie tego, co MBD bez MBD.
Witam
Jak wskazano tutaj, nie jest to możliwe:
https://forums.adobe.com/thread/299664
Witam
Dziękuję za odpowiedzi. Zajrzę do SolidWorks MBD i dowiem się o tym.
W przypadku coin37coin celem jest możliwość wysłania klientowi pliku z kompletnym montażem i określonymi wymiarami, takimi jak maksymalne wymiary i określone odległości od środka.
Najwyraźniej format eDrawing pozwala zachować wymiary dimxpert strzałów, w przeciwieństwie do pdf3d. Zaletą pdf3d jest to, że każdy powinien być w stanie go otworzyć. Acrobat Reader jest łatwiejszy do znalezienia niż przeglądarka e-Drawing Viewer na komputerze^^
Witam
Po zakończeniu e-rysunku otwórz go za pomocą edrawing i zapisz go pod .exe i sprawdź, czy wymiary są nadal widoczne. Jeśli zrobisz edrawing.exe każdy będzie mógł je otworzyć bez posiadania oprogramowania do erysowania.
Witam
Rzeczywiście, możliwe jest zrobienie e-Drawing.exe i zachowuje żeberka.
Jedynym problemem jest rozmiar pliku. Dla podstawowej części (rurka z 6 otworami) przechodzę z 13kb na 17mb.
Jest to normalne, ponieważ plik integruje oprogramowanie, a waga nie powinna stanowić problemu, możesz użyć wetransfer, który jest bezpłatną platformą wymiany.
Witam, problem z eDrawings w .exe polega na tym, że często są one umieszczane w potencjalnych wirusach w firmach, do których są wysyłane.....
Witam
I odkop z 2016 roku
Po prostu wyślij je w zipie. Punkt pocztowy nie jest uważany za plik wykonywalny, więc przechodzi przez barierę antywirusową.
Z drugiej strony, w życiu codziennym lepiej jest przełączyć wszystkie formaty ZIP i inne formaty kompresji na program antywirusowy po przybyciu.
Pozdrowienia