Szukam od jakiegoś czasu i nie znajduję. Więc piszę tutaj z nadzieją, że ktoś będzie w stanie mi pomóc...
Krótko mówiąc, kiedy tworzę kopię drzewa zespołu i zaznaczam opcję "Dołącz rysunki", rysunki nie są dodawane do mojej listy, a liczba "Całkowita do skopiowania" dla rysunków na dole okna pozostaje rozpaczliwie na poziomie "(0)"...
Plany, które należy dodać, są przechowywane w tym samym miejscu, co odpowiedni model, o tej samej nazwie.
Przyjrzałem się wielu opcjom w narzędziu administracyjnym PDM (Ustawienia użytkownika i grupy / Ustawienia typu pliku / ...), mam takie samo zachowanie, gdy próbuję manipulować kontem administratora.
Z góry dziękuję tym, którzy mogli mnie poprowadzić na ścieżce, bo w tej chwili trochę wysycham...
Musisz już przejść przez narzędzie PDM: zakładka "tool" / "copy of tree" (lub coś podobnego to "copy tree" w języku angielskim).
Następnie w menu kopiowania drzewa musisz zaznaczyć pole "dołącz rysunki"
Jeśli coś nie jest w porządku, to dlatego, że PDM nie powinien tworzyć połączenia między MEP a montażem (co byłoby dziwne)
Co zakładka "zawieraj" EPDM mówi o rysunku, który nie chce się skopiować? Jeśli karta nie odwołuje się do pliku 3D (i jego elementów podrzędnych), problem pochodzi stamtąd (a zatem prawdopodobnie z nieprawidłowej konfiguracji EPDM).
Manipulacje narzędziem (Copy Tree) są dokładnie tym, co robię. A narysowane pliki nie znajdują się na liście.
Jednak linki są dobrze wykonane w PDM: jeśli spojrzę na listę "zawiera" dany rysunek, zawiera ona plik 3D, który jest w porządku i który znajduje się na liście kopii drzewa (i który powinien zatem przywrócić rysunek, gdy kliknę opcję "dołącz rysunki").
@YP69:
Dziękuję za filmik, nawet jeśli pozostaje "podstawowy" i już wiem, co pokazuje.
Jeśli chodzi o wybór najnowszej wersji / do której się odwołuję, używam głównie "najnowszej wersji". Nadal robiłem testy z 2 opcjami, ale wynik pozostaje taki sam.