Witam
Mamy pliki, które zostały wyprodukowane przed przybyciem PDM.
Niektóre z tych plików (.slddrw) mają już wskazówkę.
Wszystkie pliki zostały umieszczone w przechowalni PDM,
Gdy tylko chcę zmodyfikować plan, odchodzi z podpowiedzią, tak jakby plik był pusty.
Pozwól, że wyjaśnię:
Stary plan => indeks B
Zaimportowane do repozytorium, archiwizacja => B indeks
Modyfikacja planu za pomocą PDM => indeks A
W moim przejściu mam akcję Zdefiniuj zmienną, która jest ustawiona na %nextrevision%
Jeśli masz światła, aby mnie oczyścić,
Dziękuję za to ;)
Witam
Musisz dodać uprawnienia, aby ustawić wersję w stanie/stanach, które Cię interesują. Na karcie numeru wersji tego stanu (stanów) należy skonfigurować zmienną używaną do zarządzania indeksem.
Po zakończeniu, po kliknięciu "Ustaw wersję" pojawi się okno typu get version. Kliknij prawym przyciskiem myszy wiersz pliku (plików) i wybierz opcję Ustaw wszystkie nowe wartości poprawek na wartość zmiennej karty.
Bardzo dobrze wyjaśnione w pomocy inaczej: http://help.solidworks.com/2018/french/EnterprisePDM/FileExplorer/t_Incrementing_Revisions.htm?id=1300008ce58d4f6a9190917f74e5ee4f#Pg0
1 polubienie
W przeciwnym razie w starterze komputera znajduje się również przepływ importu, który pozwala rozpoznać wersję, o ile pliki mają ten sam profil, co te już w PDM
Dziękujemy za Twoją opinię,
Tak więc dla rozwiązania "Ustaw rewizję",
Jak rozumiem, PDM zamieni dane w kolumnie "Przeglądanie" na kolumnę "Zmienna mapowania danych".
Jednak wartość na mojej karcie danych jest dobra.
Te pliki przeszły przez proces importowania, aby normalnie zarządzać plikami już zindeksowanymi.
definir_la_revision.jpg
Nie znając swojego przepływu importu, jak to jest on umieszczony - na wszystkim.
Musisz więc kliknąć prawym przyciskiem myszy na pełną listę i wybrać "Ustaw wszystkie nowe wartości wersji na wartość zmiennej karty"
W tym momencie rewizja zostanie ustawiona na zmienną mapy, a następnie będzie zgodna ze schematem rewizji określonym w twoim repozytorium.