PDM w systemie Windows 11

Witam

Po zaktualizowaniu mojego komputera z systemu Windows 10 do Windows 11 PDM nie działa już poprawnie. Niestety minęło ponad 10 dni od zakończenia aktualizacji, więc nie ma odwrotu, z wyjątkiem ponownego sformatowania komputera!

Czy możesz mi powiedzieć, czy masz ten sam problem, a zwłaszcza co robić?

Dziękuję

Witam

Powinieneś (powinieneś) najpierw przeczytać ten temat: Niekompatybilność Windows 11 i SOLIDWORKS

2 polubienia

Witam i dziękuję za opinię,

Rzeczywiście, gdyby tylko...

Ale Solidworks lub Visiativ mogły wysłać e-mail, aby ostrzec wszystkich, ponieważ nie jestem często na forum.

Ogólnie rzecz biorąc, przed dużą aktualizacją pytam o kompatybilność.

Obawiam się, że jedynym rozwiązaniem jest formatowanie pod zwrot W10.

Może zrób bilet na infolinię, aby sprawdzić, ale nie ma zbyt wielu wątpliwości co do pozostałego rozwiązania.

2 polubienia

Jeśli folder C:/windows.old jest nadal obecny, można wrócić do systemu Windows 10 bez formatowania (i bez utraty danych).

https://www.numerama.com/tech/761518-windows-11-une-simple-commande-vous-permet-de-revenir-vers-windows-10-quand-vous-voulez.html

2 polubienia

Bardzo dziękuję za opinię, ale niestety nie jest to STARY plik.

Jest to ukryty folder, jeśli nie masz zaznaczonej opcji "pokaż ukryte foldery" i odznaczonej opcji "ukryj chronione pliki przed systemem", nie zobaczysz go. Opcje te można znaleźć w opcjach folderu.

W Eksploratorze menu Widok>Opcje>Widok

W każdym razie i tak wypróbuj link, będziesz wiedział bardziej niezawodnie, czy nadal możesz wrócić.

1 polubienie

Stary folder jest przechowywany tak długo, jak długo można do niego wrócić, a następnie jest automatycznie usuwany. Jeśli więc minął termin na powrót, plik zniknął...

1 polubienie

Dziękuję, ale nie ma STAREGO folderu w ukrytych folderach.

W każdym razie i tak wypróbuj link, będziesz wiedział bardziej niezawodnie, czy nadal możesz wrócić.

1 polubienie

Nie, brak wyników z manipulacją linkiem, oznacza to błąd. Opcja jest nieznana.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc

Kiedy zainstalowano system Windows 11?

1 polubienie

Przepraszam, odpowiedź znajduje się w pytaniu... Czas na mnie. Więc tak, formatowanie...

1 polubienie

01/04/2022 tak formatowanie

1 polubienie

Witam

jest link do SW Win11, ale nie wiem czy pdm dobrze z nim działa, to zależy od Ciebie do przetestowania

https://www.visiativ-solutions.fr/compatibilite-windows-11-et-solidworks-2022/

2 polubienia