W mojej wersji Solidworks 2014 Premium udało mi się w tym czasie dostosować prawy przycisk myszy, wyświetlając wszystkie moje narzędzia do rysowania szkiców. Zaoszczędziło mi to dużo czasu.
Obecnie testuję wersję 2019-2020 i nie mogę zrobić tego samego. Czy możesz mi pomóc?
Myślę, że od wersji 2018, więc tworzysz lub otwierasz szkic, przesuwasz mysz w prawo, klikając i przytrzymując prawy przycisk, a po prawej stronie pojawi się dysk i wybierasz tryb szkicowania.
Aby skonfigurować w myszce, nie pamiętam, myślę, że musisz przejść do ustawień myszy w SolidWorks.
W 2020 roku poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy istnieje możliwość dostosowania menu przedstawionego powyżej różnych opcji (na zrzucie ekranu w obszarze, w którym znajduje się wybierz inne...). Musisz tylko dodać żądane funkcje, ale nie będzie żadnego powiązanego tekstu, tylko ikony.
Są też ruchy myszy, które można ustawić, ale można wykonać "tylko" maksymalnie 12 ruchów (12 akcji). Można to ustawić, klikając prawym przyciskiem myszy paski narzędzi i wybierając "dostosuj".
Mam wątpliwości, ale wydaje mi się, że w 2019 roku personalizacja jest również możliwa, dla ruchów myszy jest ona ograniczona do 8, jeśli mnie pamięć nie myli.
Metoda Cyryla działa. Z drugiej strony jestem rozczarowany nowym wyglądem.
Ikony z ich imionami były o wiele ładniejsze. A moja struktura drzewa jest o wiele bardziej praktyczna. Po co to upraszczać, skoro można to skomplikować...