Witam, chciałbym zmodyfikować sposób wyświetlania tego okna (patrz PJ) w celu wyświetlenia niektórych zmiennych plików, które byłyby znacznie bardziej znaczące niż te oferowane przez PDM.
Czy jest to możliwe?
Używam pdm 2020
Pozdrowienia.
Witam, chciałbym zmodyfikować sposób wyświetlania tego okna (patrz PJ) w celu wyświetlenia niektórych zmiennych plików, które byłyby znacznie bardziej znaczące niż te oferowane przez PDM.
Czy jest to możliwe?
Używam pdm 2020
Pozdrowienia.
Witam
Dla mnie to jedna z niewielu rzeczy, które nie powinny być konfigurowalne w EPDM.
Witam
Czy ktoś też ma zdanie na ten temat?
Dziękuję.
Fabrice
Witam
Nic mi nie wiadomo o modyfikacji tego okna.
Ale zastanawiam się bardziej nad jego zastosowaniem, jeśli składasz wniosek, to dlatego, że musisz często zmieniać odniesienia, ale tak naprawdę nie rozumiem dlaczego.
Czy nie lepiej byłoby użyć funkcji kopiowania drzewa?
Witam
Nie chcę zmieniać odniesienia, ale raczej usunąć dziecko, które zostało dodane z pdm (z poleceniem wklej jako odniesienie), a nie z solidworks. Aby usunąć te kopie referencyjne, należy użyć tej funkcji, a wyświetlane dane nie we wszystkich przypadkach są zbyt znaczące.
Witam
Potwierdzam to, co @froussel powiedział, tego okna nie można edytować.
Jest to standardowa konfiguracja narzędzia, a jednocześnie, biorąc pod uwagę błędy generowane na konfigurowalnych wyświetlaczach kolumn, powiedziałbym, że lepiej nie być modyfikowalnym.
Witam
Przyjąłem. Dziękuję.
O
Mamy przepływ pracy, za pomocą którego zarządzamy pewnymi zmianami w procesie.
W związku z tym otrzymujemy wiadomość e-mail z hiperłączami do plików. Otwiera się okno eksploratora Windows i wybiera plik bezpośrednio, z wyjątkiem tego, że przy niestandardowym wyświetlaczu następuje odświeżenie, które jest wykonywane i przesuwa wyświetlacz o dobre pięćdziesiąt linii (myślę, że zależy to od objętości skrzyni, wcześniej w wersji 2020 zostaliśmy przesunięci tylko o 3 linie, więc docelowy plik był nadal widoczny, W wersji 2021 nie można go już używać, więc wracamy do podstawowego widoku dla administratorów).
Dziękuję za te wyjaśnienia!!
Z drugiej strony, najlepszą odpowiedzią wydaje mi się odpowiedź @froussel . Moim zdaniem to on jako pierwszy odpowiedział poprawnie.