Utrata punktów odniesienia

Witam.

Regularnie zdarza się, że na zespołach z wieloma częściami znajduję się, na przykład, z widokiem z przodu, całkowicie przekrzywionym

zamiast mieć płaski wzrok. Powiedziano mi jakiś czas temu, że pochodził on z części zgromadzenia, która robiła bałagan.

Dużo szukałem i nie mogłem znaleźć, jak łatwo przywrócić normalne widoki.

Dziękuję i życzę miłego dnia.

Przykład widoku z przodu (tutaj z prostym zestawem do wyjaśnienia)

2015-06-18_04_01_42-solidworks_premium_2014_x64_edition_-_plan_7-fixation_plate__vis.sldprt.jpg

Witam

Pochodzi z pierwszego elementu twojego zespołu. Punkty odniesienia montażu zostały wzorowane na elementach tej części.

Aby ponownie wyrównać widoki, a nie plany.

Wybierz na przykład twarz, względem której chcesz ustawić widok z przodu. A następnie kliknij prawym przyciskiem myszy i Normalny a.

Następnie naciśnij spację , aby wyświetlić kostkę wizualizacji. Wybierz widok, który chcesz zastąpić u dołu . Oto widok z przodu. I naciśnij przycisk Zamień widoki.

Wszystkie widoki zostaną wyrównane do właśnie utworzonego. W razie potrzeby możesz to zrobić ponownie.

W większości przypadków możliwe jest uniknięcie tego rodzaju niedogodności poprzez prawidłowy wybór początku i położenia planów podczas tworzenia elementów. Będzie to bardzo przydatne w późniejszych złożeniach i rysunkach i pozwoli zaoszczędzić dużo czasu.

Do zobaczenia.

6 polubień

+1 @ remrem

To właśnie położenie pierwszej części w zespole wpływa na położenie widoków

Co jest całkiem logiczne, f w cudzysłowie wskazuje, że pierwsza sztuka jest ustalona 

istnieje możliwość zmiany pochodzenia tego montażu Opublikowałem samouczek na ten temat, zobacz moje tutoriale

A jeśli chodzi o rysunki, nic nie stoi na przeszkodzie, aby z jednej strony umieścić normalny widok

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Wyrównanie widoków jest wygodne, ale widzę 2 wady:

- W przypadku SpeedPak przywracana jest domyślna orientacja

- brak jest logiki: tam, gdzie pracuję, staramy się orientować pomieszczenia w taki sam sposób, jak na naszych maszynach, np. jeśli narysujesz dom, w widoku z góry (ctrl+5) zobaczysz dach, a w widoku z przodu (ctrl+1) drzwi wejściowe, dlaczego robić to inaczej? Jeśli będziemy kontynuować tę logikę, w przypadku podzespołu drzwi zobaczymy drzwi z klamką w widoku z przodu, a nie z krawędzią

Tak więc, jak mówi Remrem, najlepszą rzeczą, jaką można zrobić, jest prawidłowe ustawienie pozycji elementów na początku tworzenia.

Dodatkowo ułatwia komunikację:

-"Spraw, abyś zobaczył widok z przodu swojego pokoju"

Naciśnij Ctrl+1, aby wyświetlić widok po prawej stronie

"O nie, to nie to!"

Naciśnij Ctrl + 1, Ctrl + 2, Ctrl + 3, Ctrl + 4, Ctrl + 5, Ctrl + 6, Ctrl + 7 

"Nie możesz prawidłowo ustawić swoich pionków!$@"

1) Ustaw się w widoku, który chcesz wyświetlić w widoku z przodu, z normalnym do .

2) Naciśnij spację.

3) Aktualizacja standardowych widoków.

4) Kliknij twarz.

W porządku!

Zobacz ten link:

http://help.solidworks.com/2013/French/WhatsNew/t_updating_standard_views.htm

1 polubienie

Dziękuję, ale to nie jest to, czego szukam. Wiem, jak ustawić widok za pomocą "Normalnie do" i spacji, aby zmienić widoki.

"Normalne do" sprawia, że moja wizja staje się płaska. Ale pozostaje przechylony.

Chcę, aby był on ponownie równoległy lub prostopadły do krawędzi mojej powierzchni roboczej.

Wyślij swój zespół wraz z częściami

[edytuj | edytuj kod] W jakiej wersji jesteś?

Dziękuję remrem.

Ale nie mogę wysłać tego szkicu. Nie do prawa.

Korzystam z oprogramowania Solidworks 2014 Premium.

A podmieniając prawy widok a nie przód, to nie działa?

Nie. Wczoraj znowu miałem problem z montażem około dziesięciu części.

Przyjrzałem się każdemu szczegółowi każdej części montażu. Nic specjalnego ani wskazanego.

Musiałem je wszystkie usunąć i zacząć od zera, aby odzyskać normalne widoki.

Myślę, że wynika to z faktu, że jestem zmuszony do obracania widoków, aby dotrzeć do części lub elementów, które mają być między nimi ograniczone.

Aby tego uniknąć w jak największym stopniu, przesuwam widok za pomocą strzałek kierunkowych. Wcale nie jest to praktyczne, podczas gdy poruszanie się z wciśniętym kółkiem myszy jest znacznie szybsze.

Odpowiadając bardziej szczegółowo na remrem, jeśli robię "normalnie", widok jest przede mną, ale krzywy. (zobacz moje zdjęcie)

A robiąc ALT + strzałki, aby wyprostować plik, to nie działa?

W przeciwnym razie wyślij montaż, który jest taki, tworząc kompozycję na wynos i kładąc tylko sześcian, abyśmy mogli wizualizować i nie było problemu z poufnością!

Oczywiście próbowałem tego od samego początku. Bezskutecznie.

Jest to tak naprawdę utrata punktów odniesienia w przestrzeni.

Jeśli chodzi o zamieszczenie tutaj pliku z tym problemem, to niemożliwe. Tyle miesięcy zmagam się z tym problemem, że gdy się na niego natrafiam, nie znajdując rozwiązań, co robię na przekór pechowi z dobrym sercem, i że za każdym razem zaczynam cały montaż od nowa.

Powtarzam to raz jeszcze. Dzieje się tak, gdy rzuty są rolowane w celu wybrania punktów, linii lub powierzchni wiązań. Po co? Tajemnica i guma do żucia...

Przyzwyczaiłem się, przy nieco skomplikowanych złożeniach, do regularnego tworzenia kopii zapasowej, którą nazywam "kopią zapasową"

Tak więc, jeśli pojawi się problem, wracam do najnowszej wersji "kopii zapasowej", co oszczędza mi konieczności zaczynania wszystkiego od nowa i marnowania godzin.

Ale nadal uważam za niefortunne, że nie istnieje funkcja, która pozwala przywrócić widok do pozycji podstawowej.

To musiało się przydarzyć innym.