Utrata odniesień do części i złożenia

Witam, obecnie pracuję nad licencją SW2017 i do projektu musieliśmy podłączyć komputer z licencją do innej sieci. Następnie umieszczamy komputer z powrotem w naszej sieci.

Problem polega na tym, że dzisiaj, gdy otwieram złożenie/część lub plan, wszystkie odniesienia są "tracone", a kiedy szukam ich ręcznie, SW natychmiast znajduje odniesienia. Jednak SW systematycznie gubi referencje , trzeba je wskazywać ręcznie za każdym razem, gdy je otwieram (pomimo zapisów montażu, gdy wskazałem wszystkie części).

Wiedząc, że problem nie pochodzi z zestawów, ponieważ otwierają się one bez problemu z innego komputera, który nie zmienił sieci.

Jak sprawić, by oprogramowanie znalazło ścieżki referencyjne?

Witam

"Spakuj i idź" pozwala zacząć od nowa od 0.

Jest to kopia wszystkich użytych plików, którą można zapisać w jednym miejscu, koniec z problemami z wiązaniami.

Menu: Plik/spakuj i idź

Wtedy wydaje mi się, że jest kilka poziomów badań.
1 poziom co jest w sesji
2 poziomy wyszukiwania w folderze
3 poziomy wskazany folder, w którym należy szukać

Pozdrowienia

Czy używasz dysków sieciowych, czy bezpośrednio używasz ścieżki sieciowej?
Zaskakujące jest to, że przy nagrywaniu po ponownym podaniu właściwej ścieżki problem nadal występuje.

Dziękuję za odpowiedzi,

Pracujemy na dyskach sieciowych, Solid zna lokalizacje plików, ponieważ gdy szukasz brakującego komponentu, wskazuje bezpośrednio na niego. Sprawdzimy, czy problem nie dotyczy naszej sieci, może zapora sieciowa uniemożliwia programowi automatyczne odzyskanie komponentów, podczas gdy robienie tego ręcznie jest dozwolone?

Widziałem z obsługą oprogramowania i nie mogli rozwiązać problemu. Problem utrzymuje się nawet po całkowitej ponownej instalacji oprogramowania. Nadal można zresetować komputer do wypróbowania.

1 polubienie