Czy mogę dodać przyrost w znaczniku stołu wiertarskiego?

Witam

Na rysunku mam kilka otworów o różnych rozmiarach, w tym typ powtórzony 101 razy...

Zrobiłem więc wiertniczy z REP TAILLE QTé.

Moje pytanie, no cóż moje pytania:

Czy możemy zmodyfikować znak, aby pokazywał tylko jeden (do tej pory udało mi się ukryć pozostałe), ale tak aby ostatni znak zagrażał liczbie powtórzeń przekłucia?

Jeśli nie, czy można zmienić symbol wiertła w zależności od rodzaju wiercenia? Byłoby to o wiele bardziej czytelne na moim rysunku

Dla przypomnienia, nie potrzebuję współrzędnych, tylko głębokość i średnicę.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam

Jeśli po wybraniu tabeli wierceń w zakładce Schemat zaznaczysz opcję Połącz identyczne układy współrzędnych, czy nie jest to dla Ciebie odpowiednie?

Co należy rozumieć pod pojęciem symbolu i rodzaju przekłucia?

Dziękuję DBZ za odpowiedź,

Tak, robiłem to już wcześniej, ale bardziej chodzi o widok, a nie o stół.

Kończę z przeładowanym widokiem "A", aby zlokalizować.

Żałuję, że nie mogę wskazać pojedynczej "A" i dodać liczbę jej wystąpień.

Albo nie umieszczaj miejsca "A", ale raczej zmodyfikuj symbol wiercenia (na przykład umieść okrąg z krzyżykiem pośrodku dla wiertła Ø3 i okrąg z trójkątem pośrodku dla Ø5) z symbolem dla rodzaju wiercenia, a następnie dodaj odniesienie w tabeli wierceń.  

Naprawdę nie wiem, czy mam jasność...  

Aby ukryć "A","B"... Możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy przycisk Ukryj na wielokrotnym zaznaczeniu. Aby wyświetlić ilość, możesz to zrobić za pomocą symbolu wiercenia , który wskazuje ilość (powtórzenia) za pomocą <NUM_INST>, ale aby dodać symbol podkreślający ten lub inny rozmiar/rodzaj przekłucia, suszę. Na limicie możesz umieścić symbole centrowania , które umieścisz w określonym kolorze w zależności od wiercenia, lub umieścić krawędzie otworów w innym stylu linii, ale będzie ona długa.

Tak, aby ukryć punkty orientacyjne, nie martw się.

W rezultacie nie można edytować symbolu przekłucia, a przynajmniej nie jest to łatwe.

Mam więc ostatnie rozwiązanie, aby ukryć wszystkie znaki utworzone przez stół do wiercenia, a następnie dodać symbol wiercenia, który edytuję, usuwając wszystko i pozostawiając tylko  <NUM_INST> + powtórzenie tabeli.

Czy istnieje zmienna łącząca oznaczenie stołu wierteł  ("A", "B") z uwagą dotyczącą symbolu wiertła?

Nie mam wrażenia...