Mam uszkodzony zestaw, czy możliwe jest skopiowanie drzewa z istniejącego zestawu do nowego pustego zestawu?
Mam uszkodzony zestaw, czy możliwe jest skopiowanie drzewa z istniejącego zestawu do nowego pustego zestawu?
Jaki jest cel?
Dlaczego nie zrobić kompozycji na wynos?
Właściwie, jeśli dobrze rozumiem, po prostu skopiuj zestaw i zmień jego nazwę.
Otwierasz nowy zespół, a w swoim drzewie znajdziesz wszystkie komponenty poprzedniego.
Jeśli zrobisz kompozycję na wynos: wszystkie składniki zostaną skopiowane. Z wyjątkiem powyższego przykładu, komponenty są takie same.
W twoim przypadku remrem, stary dobry save-sous wydaje mi się najłatwiejszy, prawda?
W przeciwnym razie w asortymencie dań na wynos nie musisz wybierać wszystkiego. Bierzesz tylko jeden element, jeśli jest to ten, który Cię interesuje (początkowy montaż jest pierwszym na liście)
Witam
#bart, #remrem; Myślę, że trudność polega na uszkodzonym pliku.
Być może możliwe jest zaznaczenie wszystkich elementów (kliknięcie przeciągnięte do drzewa) zespołu, a następnie kliknięcie prawym przyciskiem myszy na zaznaczenie i "utwórz tutaj nowy podzespół". Następnie tworzony jest nowy podzespół wirtualny. Następnie po prostu otwórz go i "zapisz jako", aby utworzyć nowy zestaw identyczny z uszkodzonym. Z drugiej strony nie jestem pewien, czy funkcje asemblera (powtarzanie itp.) pójdą w ślad za tym, ale jeśli to wszystko, co pozostało do zrobienia ponownie...
Informuj nas na bieżąco.
Wszystko zależy od tego, co rozumie przez skorumpowany.
Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to mieć plik źródłowy, na który możesz rzucić okiem
Dziękuję za odpowiedzi
pliki źródłowe zostały wysłane do Solidworks, ponieważ złożenie wyodrębnione przez EPDM pozostaje tylko do odczytu dla Solidworks
niemożliwe do zrobienia kompozycji na wynos
Nie można zapisać w obszarze
Nie można utworzyć konfiguracji
Plik zestawu jest uszkodzony
Plik złożenia został wysłany do SOLIDWORKS w celu naprawy