Czy mogę skopiować drzewo zespołu do nowego, pustego zestawu?

Mam uszkodzony zestaw, czy możliwe jest skopiowanie drzewa z istniejącego zestawu do nowego pustego zestawu?

Jaki jest cel?

Dlaczego nie zrobić kompozycji na wynos?

Właściwie, jeśli dobrze rozumiem, po prostu skopiuj zestaw i zmień jego nazwę.

Otwierasz nowy zespół, a w swoim drzewie znajdziesz wszystkie komponenty poprzedniego.

Jeśli zrobisz kompozycję na wynos: wszystkie składniki zostaną skopiowane. Z wyjątkiem powyższego przykładu, komponenty są takie same.

1 polubienie

W twoim przypadku remrem, stary dobry save-sous wydaje mi się najłatwiejszy, prawda?

W przeciwnym razie w asortymencie dań na wynos nie musisz wybierać wszystkiego. Bierzesz tylko jeden element, jeśli jest to ten, który Cię interesuje (początkowy montaż jest pierwszym na liście)

1 polubienie

Witam

#bart, #remrem; Myślę, że trudność polega na uszkodzonym pliku.

Być może możliwe jest zaznaczenie wszystkich elementów (kliknięcie przeciągnięte do drzewa) zespołu, a następnie kliknięcie prawym przyciskiem myszy na zaznaczenie i "utwórz tutaj nowy podzespół". Następnie tworzony jest nowy podzespół wirtualny. Następnie po prostu otwórz go i "zapisz jako", aby utworzyć nowy zestaw identyczny z uszkodzonym. Z drugiej strony nie jestem pewien, czy funkcje asemblera (powtarzanie itp.)  pójdą w ślad za tym, ale jeśli to wszystko, co pozostało do zrobienia ponownie...

Informuj nas na bieżąco.

1 polubienie

Wszystko zależy od tego, co rozumie przez skorumpowany.

Najlepszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to mieć plik źródłowy, na który możesz rzucić okiem

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi

pliki źródłowe zostały wysłane do Solidworks, ponieważ złożenie wyodrębnione przez EPDM pozostaje tylko do odczytu dla Solidworks

niemożliwe do zrobienia kompozycji na wynos

Nie można zapisać w obszarze

Nie można utworzyć konfiguracji

Plik  zestawu jest uszkodzony

Plik złożenia został wysłany do SOLIDWORKS w celu naprawy