Witam
Wiem, że możesz utworzyć zakładkę "osobistą" w menedżerze poleceń, ale ja jej nie używam i zamiast niej używam kilku pasków narzędzi solidworks. Uważam, że korzystanie z zakładek jest uciążliwe.
Krótko mówiąc, chcę utworzyć pasek narzędzi "Makro osobiste" (na przykład) do przechowywania wszystkich moich makr. Obecnie są one przechowywane na samej górze, poza paskami narzędzi.
Nie śmiem uwierzyć, że nikt nigdy o to nie poprosił?
Dziękuję.
Witam, zobacz załączony dokument.
Niech Moc będzie z wami.
bouton_macro.docx
3 polubienia
Witam
Kliknij prawym przyciskiem myszy menedżera poleceń, dostosuj, a następnie dodaj pustą kartę, którą nazwiesz według własnego uznania. Następnie integrujesz z nim swoje makra.
1 polubienie
Dziękuję, dziękuję...
Ale to jest to, co chcę zrobić. (Zobacz załączony zespół, to Photoshop!)
Cyril F.: Nie chcę korzystać z zakładek menedżera poleceń.
OBI WAN: dziękuję, ale wiem, jak zrobić przycisk bez pb. Moc jest zawsze ze mną!
AC Cobra 427: wydaje mi się, że nie będę miał dużego wyboru, aby zrobić to w ten sposób
macro_perso_copie.jpg
1 polubienie
W tym przypadku skuteczne rozwiązanie ac cobra 427.
To jedyna możliwa opcja.
WOW! Bałagan na całym ekranie! Wygląda jak SW95: https://www.my-cad.fr/actualites/temoignages/conception/generic/souvenez-version-solidworks-avez-debute/
Dawno tego nie widziałem. Menedżer zadań jest nadal dobry!
Nie musisz mieć ekranu w laptopie!
2 polubienia
Jest krystalicznie czysty! 27-calowy ekran Full HD + 22-calowy ekran 1680 dpi
Mam ten sam układ od wersji Sw 2000+, co oznacza, że już nawet nie zadaję sobie żadnych pytań. Kiedy biorę inną pracę, jestem zgubiony...... To jest cena ochrony!!
couper_16.jpg
Ten sam układ z SW 2000. Z SW 95 nie byłem daleko!
Mam tylko jedną rzecz do powiedzenia:
Nawyki są po to, by je zmieniać...
1 polubienie
Ja też uwielbiam moje ikony:)
sw2017.jpg
2 polubienia
Witam
Czy więc znaleziono rozwiązanie?
Celem jest stworzenie spersonalizowanego i niezależnego "paska narzędzi" (a nie "zakładek menedżera poleceń"), aby móc go ustandaryzować/administrować/wdrażać na kilku stacjach roboczych.
Witam
Pierwsza odpowiedź w dyskusji wydaje mi się najbardziej istotna i jest łatwa do wdrożenia za pomocą pliku sldreg z eksportem paska narzędzi makr.
Pozdrowienia
1 polubienie