Cze wszystkim
Mam pytanie dotyczące DriveWorks.
Korzystanie z bazy danych, którą tworzysz za pomocą DriveWorks (Solo lub Pro) jest możliwe tylko wtedy, gdy masz licencję Solo lub Pro, czy możesz jej używać z klasyczną licencją Solidworks, lub z licencją, która nie pozwala na modyfikację tej bazy danych? (Ze względów ekonomicznych)
Z góry dzięki,
Tymoteusz
Witaj Timothé,
Czy możesz opowiedzieć o tym, co chcesz zrobić?
Jakiego rodzaju rzeczy chcesz wykorzystać z bazy danych?
Pozdrowienia
Thomas
1 polubienie
Mówiąc o exploitie mam na myśli:
Mieć dostęp do wypełnienia formularza,
Utwórz część/podzespół za pomocą formularza,
Utwórz różne dokumenty związane z częścią/złożeniem.
Zasadniczo, czy po skonfigurowaniu części konieczne jest zachowanie licencji solo lub pro , aby korzystać z formularza, czy też istnieje licencja "eksploatacyjna"?
W chwili obecnej nie ma licencji na "eksploatację" technologii DriveWorks.
Jeden z modułów DriveWorks Pro o nazwie DriveWorks User pozwala użytkownikom wypełniać formularze i generować nowe modele bez konieczności posiadania dostępu do edycji projektu. Mam wrażenie, że jest to bliskie zastosowaniu, które opisujesz.
Tak więc, aby odpowiedzieć na twoje pytanie, tak, potrzebujesz licencji DriveWorks, aby korzystać z formularzy.
Należy jednak pamiętać, że przy zakupie DriveWorks Solo lub DriveWorks Pro Twoja licencja jest Twoja, podobnie jak odpowiednia wersja oprogramowania. Możesz więc korzystać z tej wersji oprogramowania według własnego uznania.
Mam nadzieję, że to odpowiedź na Twoje pytanie, polecam skontaktowanie się ze sprzedawcą, aby uzyskać więcej informacji na temat licencji i subskrypcji technicznych.
Z poważaniem.
Thomas
1 polubienie
Czyli jeśli dobrze rozumiem, licencja nie ma być odnawiana co roku? Przestanę Ci przeszkadzać i skontaktuję się z moim sprzedawcą! Jeszcze raz dziękuję :)