Czy za pomocą SolidWorks można eksportować pliki wektorowe, które mogą być używane bezpośrednio z programem Adobe Illustrator bez segmentacji?

Witam

Chcę wykonać etykiety (około 175 różnych modeli), pracuję na SolidWorks i mój podwykonawca, któremu chcę powierzyć wykonanie moich etykiet, pracuje na Adobe Illustratorze.
Prosi mnie o zwektoryzowany plik, który nadaje się bezpośrednio do użytku, ponieważ w przeciwnym razie przerobienie moich 175 plików zajmie dużo czasu i będzie miało wpływ na cenę moich etykiet.
Tworząc MEP z mojego modelu, na którym znajduje się widok " szkieletowy ". Program Adobe Illustrator jest w stanie pobrać wektor z mojej etykiety.
Wygląda jednak na to, że tutaj następuje segmentacja: moja etykieta jest dobrze zwektoryzowana, ale wektory mojej etykiety nie są ze sobą połączone, jakby straciły swoje haczyki...
Czy znasz rozwiązanie lub alternatywę?
RELEVABLE_.PDF NAKLEJKI ( 30.0 KB)
NAKLEJKA RELEVABLE_. SLDPRT (449.6 KB)

Witam serdecznie,
bezpośrednio z MEP można go zapisać w formacie DXF, a następnie wykorzystać w programie Illustrator. Nie widzę dobrze twojego problemu.

1 polubienie

Problem polega na tym, że segmenty mojego wektora nie są ze sobą połączone, a może się zdarzyć, że podczas eksportu część z nich zostanie przesunięta...

Nawet w dxf?

Z pamięci, kiedy to robiłem, zapisałem to w formacie " Adobe Illustrator Files (*.ai) "

Nie było problemów z przesuwającymi się i/lub zagubionymi segmentami

2 polubienia

Tak, próbowałem z różnymi formatami... (DXF/ DWG/ AI/PDF/itp.) z modelem 3D, a także z MEP.
Mój podwykonawca informuje mnie, że moje pliki są rzeczywiście wektoryzowane, ale że składają się z oddzielnych segmentów i łuków okręgów, i że aby móc je wykorzystać do tworzenia etykiet, muszą je ręcznie przerobić, aby połączyć segmenty i odtworzyć krzywe, co jest wykonalne, ale pracochłonne!

Witam @Nathan_Muller

Problem łączenia pokrywających się punktów jest dość powszechny. W opcjach eksportu spróbuj scalić punkty końcowe o wartości, powiedzmy 0,001 (scala punkty, które są oddalone od siebie o 0,001 i mniej).
W zależności od stopnia dokładności wykresu, innymi słowy, jeśli masz niepokrywające się punkty, ale z odchyleniem mniejszym niż 0,001 i które nie powinny być łączone, przetestuj 0,0001 lub mniej.

Teoretycznie powinniśmy być w stanie ustawić tolerancję równą 0, z wyjątkiem tego, że między konwersjami, odkształceniami i innymi niedokładnościami możliwe jest, że między 2 punktami powstają rozbieżności, które zwykle są idealnie zbieżne. Dlatego wartość większa niż 0 jest bezpieczniejsza.

2 polubienia