Czy możemy sprawić, by Autocad działał w Ubuntu?

Witam. Chciałbym wiedzieć, czy możemy sprawić, by autocad działał w Ubuntu. Dziękuję za pomoc.

O ile mi wiadomo, Autocad nie jest dostępny na Ubuntu.

Istnieje LibreCad, który jest alternatywą dla Autocada. Oczywiście Wolne Oprogramowanie.

Zobacz tutaj

Nie testowałem tego, ale wydaje się zadowalający.

Daj nam znać o możliwej jeździe próbnej =)

1 polubienie
Witam Polecam Draftsight, który działa na Linuksie, a najnowsza wersja przynosi nowe funkcje, takie jak centrum projektowe.
2 polubienia

Ach! Jeśli Draftsight działa na Ubunto, zamiast niego pobierz Driftsight.

Nawet jeśli osobiście zawsze miałem z tym problemy. Ale to szczególny przypadek^^

2 polubienia

Witam

To jest pytanie, z którym się spotkałem.

Więc tak, jest librecad, który naprawdę nie jest zły i Qcad, który jest jeszcze lepszy, ale płatny.

Draftsight jest kompatybilny, ale szczerze mówiąc, powodzenia w instalacji, to katastrofa...

Oto link z podsumowaniem kompatybilnego oprogramowania: http://doc.ubuntu-fr.org/mecanique

Powodzenia!

2 polubienia

dziękuję za te informacje, zagłębię się w pytanie;

Bądź ostrożny z LibreCAD!! Utworzone za jego pomocą pliki DXF nie są kompatybilne z AutoCADem z powodu błędu w jego nagłówku, udało mi się podmienić nagłówek i otworzyć go za pomocą AutoCADa, ale to trochę badań,

bardzo stara wersja autocada może działać dobrze pod unbuntu, pod warunkiem, że zainstalujesz WINE, ale tam nie pojawiają się podpowiedzi ani nagi stan

Powodzenia