Czy możesz umieścić widok z kamery na rysunku SW2013?

Witam

Chcę zrobić wizualizację kamery (kamera + rzeczywisty widok + otoczenie) na rysunku, obok bardziej technicznego planu.

Aby wykonać kompletny arkusz, z jednej strony "prawdziwy" widok 3D, a następnie z drugiej różne widoki z wymiarami.

Szukam od jakiegoś czasu, ale nic nie znalazłem!

Po pierwsze, czy jest to możliwe na SW2013? Jeśli tak, to w jaki sposób to robimy?

Dziękuję za pomoc.

Witam

Dla mnie jedyną metodą jest zapisanie wizualizacji 3D jako obrazu, a następnie wstawienie obrazu do rysunku.

@+

2 polubienia

Ponownie

Myślę, że widziałem w nowych funkcjach wersji 2014, że będzie to możliwe przynajmniej dla realview, ponieważ widok z kamery mamy już w 2013 roku!

http://www.solidworks.fr/launch/overview.htm

@+

Witam

Rzeczywiście, wstawienie obrazu lub zrzutu ekranu wydaje się w tej chwili niezbędne.

1 polubienie

Witam

Używam małego oprogramowania do przechwytywania ekranu Gadwin Printscreen,  umieszcza widok w jpg, który jest wstawiany do rysunku. 

1 polubienie

Cześć @nrenou

spójrz na ten samouczek na SW 2011 masz już prawdziwy widok na rysunku

http://www.youtube.com/watch?v=ghT7u5TV0CQ

@+ ;-)

Dziękuję za odpowiedzi, to miłe.

W przypadku obrazu umieszczonego na MEP już wiedziałem. Problem z tą metodą polega na tym, że plan nie może zaktualizować się automatycznie (logiczne, że jest to obraz ;o).)

A ponieważ w BE jest nas kilkoro i każdy ma swój własny sposób pracy, powinno to być łatwe dla każdego.

Przyjrzę się nowościom z 2014 roku, jak wskazano.

Pracuję przy układzie (ekspozytory do supermarketów i innych MAG-ów), problem polega na tym, aby na MEP-ie zrobić "realistyczny" widok mebla z widokiem na wysokość człowieka. A obok (na tym samym arkuszu) widoki 2/3 (przód/bok/...) z wymiarami wymiarów i kilkoma przydatnymi wymiarami. Na podstawie życzenia klienta.

I poza widokiem z kamery, tak naprawdę nie widzę, jak to zrobić.

@+

Ponownie

Czy próbowałeś zrobić sitodruk w wirtualnej części?

1 polubienie