Tak, w SW2011 oferuje odtworzenie wszystkich funkcji (wytłoczenia, szprychy itp.)
Ale to zależy od tego, w jaki sposób Twoja oczyszczalnia ścieków została stworzona.
Tak, w SW2011 oferuje odtworzenie wszystkich funkcji (wytłoczenia, szprychy itp.)
Ale to zależy od tego, w jaki sposób Twoja oczyszczalnia ścieków została stworzona.
Możesz zrobić rozpoznawanie funkcji za pomocą dodatku "featureworks" (chyba dostępnego w SW pro)
Bądź ostrożny, rozpoznaje tylko proste funkcje, a osobiście mam wiele problemów z całkowitym przedefiniowaniem importowanej części.
W przeciwnym razie masz funkcję "przesuń twarz", która może działać, jeśli modyfikacja nie jest zbyt ważna.
Osobiście mam problem ze zrozumieniem pytania.
Jak nazywasz modyfikowanie kroku? Dodać funkcje?
W takim przypadku nie stanowi to problemu (aby sprawdzić, czy krok został zaimportowany jako objętość lub powierzchnia)
Następnie zmodyfikuj początkowe wymiary komponentu, który został przekształcony w krok, w rzeczywistości jedynym rozwiązaniem jest użycie dodatku FeatureWorks, który odtworzy fałszywe drzewo tworzenia.
Należy wskazać funkcję:
- niedostępne we wszystkich wersjach oprogramowania
- Automatycznie tylko wtedy, gdy dodatek jest aktywowany
- Podajesz nieprawdziwe informacje (sposób tworzenia kroku nie ma nic wspólnego z możliwością rozpoznania funkcji)
Przy tym wszystkim nie lubisz otrzymywać negatywnego głosu, miłej mentalności.
Wersja mojego solidworks to standard 2013.
Więc nie masz dodatku "featureworks"?
Czy możesz zamieścić zdjęcie modyfikacji, którą chcesz wprowadzić?
Dodamy moduł "featureworks", abyśmy nie mieli już problemów z plikami klientów.
Dziękuję Wam wszystkim...
@+
Kad,
Ostrzeżenie, FeatureWorks odtwarza drzewo tworzenia... ale to nie ten, który przekształci pomieszczenie powierzchniowe w pomieszczenie kubaturowe (bo mam wrażenie, że Twój problem jest bardziej na tym).
Jeśli celem jest usunięcie materiału z części zaimportowanej w powierzchni, należy kliknąć prawym przyciskiem myszy zaimportowaną funkcję, zaimportować diagnostykę, a następnie spróbować naprawić wszystko, aby uzyskać część objętościową.