Czy mogę zmodyfikować tekst w Solidwork do cięcia laserowego?

Witam

Muszę przygotować tabliczkę z tekstem, który będzie wycinany laserowo, wiem, że są czcionki do wycinania laserowego, ale klient chce specjalną czcionkę.

Chciałbym wiedzieć, czy istnieje sposób na modyfikację tych samych znaków naraz, modyfikując tylko jedną?

Przykład: Modyfikuję "e", tworzę połączenie z blachą, aby uniknąć upadku i tutaj chciałbym, aby zmodyfikowało ono wszystkie pozostałe "e" tekstu.

Czy znasz szybszy sposób niż robienie każdej litery po kolei?

Dziękuję.

1 polubienie

Witam

Spójrz na to w moim samouczku. Położyłem kilka i jeśli ci odpowiadają.

http://www.lynkoa.com/tutos/2d/caractere-pour-decoupe-laser

2 polubienia

Dobra, zajmę się tym. Dziękuję

W przeciwnym razie musisz wyeksportować swoją część z napisem szkicu i przerobić ją w DXF do cięcia.

1 polubienie

Witam 

Zajrzyj na tę stronę, jest kilka interesujących czcionek:

http://www.dafont.com/fr/theme.php?cat=114

Strzelanina nie jest zła do cięcia.

Gauthik powiedział:

1 polubienie

Nie mogę przeczytać twojego samouczka. i nie mogę rozpakować pliku tc-laser.rar, ponieważ korzystam z komputera firmy.

Do dxf potrzebne jest specjalne oprogramowanie, czy można to zrobić za pomocą Solidworks? Nigdy nie tworzyłem plików DXF

Dziękuję Gauthik, ale mam narzuconą czcionkę, więc nie mogę wybrać takiej, która jest już gotowa do cięcia.

Wykonujesz swoją część na solidworks i zapisujesz ją w formacie dxf, nie jest to bardziej skomplikowane. Jeśli twoja część jest z blachy, będziesz musiał po prostu zaznaczyć opcję blachy podczas rejestracji, w przeciwnym razie będziesz miał dxf z nierozłożoną częścią.

1 polubienie

Witam

Mówiąc prościej, po wpisaniu tekstu w lewym okienku możesz odznaczyć pole "użyj czcionki dokumentu". Stamtąd możesz wybrać odpowiednią czcionkę.

Myślę, że szablon lub OLF pasuje do twoich potrzeb.

Przynajmniej możesz utworzyć blok szkicu dla liter, których używasz.

W ten sposób przerobisz swoje litery tylko raz.

To jest system D, są chyba lepsze rzeczy.

3 polubienia

Zamierzam spróbować Gauthik.

Bart, nie mogę wybrać innej czcionki niż ta, której używam, więc muszę ręcznie tworzyć linki.

Dla mnie nie widzę cudownego rozwiązania, w takim razie można stworzyć funkcję wklejania, którą umieszcza się w bibliotece, co zaoszczędzi trochę czasu :)

1 polubienie

Poszukam, jak to zrobić i spróbuję, dziękuję.

Aby przerobić DXF, potrzebujesz Autocada lub Draftsight, możesz to również zrobić za pomocą oprogramowania do programowania laserowego.

2 polubienia

Tak, jest autocad, ale nie w moim poście, ale myślę, że jest to najłatwiejsze rozwiązanie do wypróbowania. Dziękuję.

Aby ukończyć @AC cobra 427, Draftsight jest dostępny za darmo na tej stronie. Wystarczy, że pobierzesz i zainstalujesz, a będziesz mógł przetworzyć WSZYSTKIE pliki dxf wykonane za pomocą Solidworks.

Linki do Draftsight: http://www.lynkoa.com/store/mycadfr/logiciels-libres-1/draftsight.html

Cdt.

Witam

Aby przerobić plik DXF, można go również wstawić do rysunku oprogramowania za pomocą nowego rysunku, wyboru płaszczyzny bazowej, wstawienia DXF / DWG .... lub Otwórz plan DXF bezpośrednio w SW...

Pozdrowienia

Kiedy jestem w przypadku, gdy mam narzuconą politykę.

Usuwam materiał, dobrze trzymając wszystkie ciała, tworzę stopiony boss, aby zamknąć wnętrze liter, takich jak O, A, P itp.

modele.jpg
3 polubienia

Tak, to dobry pomysł Bart, dziękuję bardzo.

1 polubienie