Czy możemy kontrolować nazwę pliku z rodziną części?

W przypadku rodziny części (np.) mogę kontrolować nazwę mojego opisu lub konfiguracji (HM12x150/HM8x50 itp...), ale plik nadal nazywa się H VIs. Czy jest możliwość kontrolowania nazwy konfiguracji + nazwy pliku??

Przykład, wybieram śrubową konfigurację HM8x50: mój plik nadal nazywa się Vis H. ale chciałbym zakodować nazwę pliku w odniesieniu do konfiguracji i pobrać ją dla mojej nomenklatury (Link z ERP).

Z góry dziękuję

vis_h1.jpg

witam nie wiem czy to możliwe z rodziną części, ale wiem, że z drivework można zmienić nazwę części w tym samym czasie co konfigurację

3 polubienia

Witam

Nie możesz zmienić nazwy pliku, ponieważ w przeciwnym razie musiałbyś utworzyć tyle plików, ile jest konfiguracji, co nie jest celem konfiguracji.

Skoro udaje Ci się zmodyfikować opisy, aby nie używać ich po prostu w swojej nomenklaturze, nie rozumiem, dlaczego chcesz zmienić nazwę pliku.

@+

5 polubień

Witam

Twoja nomenklatura nie może zawierać nazwy pliku, ale właściwość, którą dostosujesz według własnego uznania.

Dzięki rodzinom części można łączyć wartości, to świetnie.

5 polubień

Nie jest to możliwe w konfiguracji

Możliwe z rodzinami pokojowymi

Alan

@Alain. ERP:

Nie można zmienić nazwy pliku w rodzinie części

Witam

Aby dodać wizualizację tego, co @Coyote i @remrem powiedziane, jeśli ma to na celu pobranie rozmiaru w zestawieniu komponentów, musisz wybrać "Nazwa konfiguracji" w opcjach zestawienia komponentów (patrz załączony obrazek)

Nie ma potrzeby zmiany nazwy pliku.

Jeśli ma mieć plik na rozmiar, możesz pobrać makro z @.PL, aby zaoszczędzić 1 część na konfigurację, aby działać szybciej. Ale nie widzę w tym zbyt wiele pożytku...

capture.jpg