Obecnie pracuję nad częścią z wieloma konfiguracjami i muszę kilkakrotnie otworzyć rodzinę części , aby uzyskać różne konfiguracje do poprawnego odbudowania.
Informacje ogólne :
Otwieram rodzinę części po raz pierwszy, aby zaimportowała dane z innego pliku Excel, następnie przebudowuję konfigurację 1 z tej rekonstrukcji wymiar 'a' zostanie obliczony automatycznie (wymiar kontrolowany A), po czym muszę ponownie otworzyć rodzinę części, aby przeliczyła ten wymiar 'a' z innych konfiguracji z uzyskanej i powtarzam tę samą procedurę dla konfiguracji 3, która z wymiarem "A" pozwala mi określić wymiar "B" i muszę ponownie otworzyć rodzinę części, zanim będę mógł odbudować wszystkie inne konfiguracje.
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest zrekonstruowanie pomieszczenia z uwzględnieniem formuł, które znajdują się w rodzinie pomieszczeń, bez konieczności jej otwierania?
Kombinacja CTRL+Q przebudowuje konfigurację , ale bez uwzględnienia formuł rodziny części, a co do makra, używam podobnego tylko na końcu , aby przebudować wszystkie inne konfiguracje, ale wynik jest taki sam, formuły nie są brane pod uwagę.
W przypadku korzystania z makra wszystkie konfiguracje są sprawdzane pod kątem wyboru przed nim??? Ponieważ w tym przypadku to tak, jakbyś otworzył każdą konfigurację i zapisał każdą z nich.
Do poniższego przykładu (patrz PJ Without Excel) użyłem makra, które poleciłem.
Wymiar obramowany na czerwono "203,80mm" to wartość uzyskana, gdy odbudowałem część po zaimportowaniu danych z innego pliku Excel, a następnie uruchomiłem makro, które przebudowało wszystkie konfiguracje, ale bez aktualizacji wartości obramowane na zielono "256,62mm" powinno być równe pierwszej wartości i uzyskuje się wymiary w kolorze niebieskim z kursów "LFN", z wyjątkiem tego, że nie zostały one w ogóle obliczone.
W drugiej tabeli "Z Excelem" są to wartości, które otrzymuję, postępując zgodnie z procedurą, którą opisałem w mojej pierwszej wiadomości.