Chciałbym mieć możliwość pobrania parametru "jednostka masy" części, tak aby móc wyświetlić w kartuszu masę wraz z jej jednostką, w zależności od jednostki wybranej we właściwościach dokumentu.
Czy wiedziałbyś, czy parametr "jednostka masy" istnieje, jeśli tak, to co to jest?
Tak, @Bart, działa tak długo, jak długo nie zmieniasz jednostek w swoich dokumentach. Jeśli, na przykład, weźmiesz część i umieścisz na niej jednostkę w gramach, w tle wskaże ona masę 1500 kg, a nie 1,5 kg w twoim przykładzie, ponieważ jednostka miary nie jest własnością.
Może się to zdarzyć na przykład w przypadku odzyskania części lub zespołów o wątpliwym pochodzeniu.
Miałem nadzieję, że uda mi się zmodyfikować ten miernik, ponieważ jestem zobowiązany do robienia planów dla części o wadze kilkuset kg, ale także części o wadze kilku gramów.
Tak więc, aby ułatwić czytanie, małe kawałki w gramach i duże w kg.
Alternatywnie możesz utworzyć właściwość niestandardową, która automatycznie wykonuje konwersję i utworzyć dwie kolumny wskazujące masę w tabelce rysunkowej lub zamiast tworzyć dwie kolumny, możesz spróbować umieścić opcję pola wyboru w edytorze formularzy właściwości , aby określić, której jednostki chcesz użyć, i połączyć te znaczniki wyboru z właściwościami osobistymi... W przeciwnym razie nie widzę żadnych rozwiązań:(