Czy mogę użyć funkcji Spawane Struktury na Krzywej Helixowej w SOLIDWORKS?

Cześć, pytanie jest w tytule
Powiedziano mi, że to możliwe, ale po wielu próbach nie mam żadnych rezultatów
Czy masz na to jakiś sposób?
Dziękuję

Tak, po prostu stwórz szkic 3D, wybierz śmigło i kliknij na konwersję obiektów.

Następnie wykonaj funkcję spawania budowlanej, wybierając swój szkic 3D (nie śmigło)

Ok, tworzy to dla mnie zęby, ale funkcja konstrukcji spawanych pozostaje dla mnie bez efektu

Cześć, jeśli celem jest użycie mechanicznie spawanych elementów przez bib .sldlfp, to nie działa to u mnie w szkicowaniu 3D ani w krzywej kompozytowej, gdzie muszę przejść przez przejście i narysować przekrój z mano na płaszczyźnie prostopadłej do krzywej

Witaj fr_GA, (SW2002SP4)
Rzeczywiście, to możliwe=>
Sipre_pour_esssai. SLDPRT (329,2 KB)
Spire_mecanosoude_1.SLDPRT (1,1 MB)

@+.
AR.

SW2023 sp 5.0
Bardzo dziękuję za tę propozycję
moim celem byłoby odzyskanie specyficznych właściwości mechanicznie spawanych maszyn (szczególnie " CAŁKOWITEJ DŁUGOŚCI ").

Może jest na to inny sposób
Ilustracja, na niebiesko mechanicznie spawane (łuki + linie) w szarej helisie L (zamiatanie)

1 polubienie

Witam ponownie Fr_GA,
Tak, to możliwe, łącząc tekst o długości wykształconej w moim przypadku=>

Wszystko to ma być powiązane z właściwościami twojej mechanicznie spawanej konstrukcji.
@+.
AR.

Cześć A_R
Dobrze rozumiem zasadę, chciałbym ją zastosować
Mogę stworzyć wymiar typu (RD2@Annotations), ale jego wyświetlacz znika, gdy tylko przekręcę widok,
Widziałem, że w twojej teczce pozostał widoczny
Mówią mi, żebym kliknął prawym przyciskiem na obiekt oceny, aby zarządzać jego wyświetlaniem, ale w domu nic takiego nie robię
Jak utrzymać to widoczne?
Dziękuję

Cześć Fr_GA,
Tak, rzeczywiście, gdy tylko odwrócisz swoją część, w zależności od jej pozycji znika.
Ale zobacz, czy w twoim cytacie wyświetla się =>

No i masz, spróbuj zobaczyć. (SW2022SP4)
@+.
AR.

Dzięki za wskazówkę
Sprawdzając "wszystkie adnotacje, widzę je,

Miłego weekendu

1 polubienie