Czy możemy tworzyć widoki rozstrzelone w SpaceClaim?

Mam zespół z wieloma częściami i chciałbym zrobić jego widok w rozłożeniu, aby można było zobaczyć ukryte części (na przykład przy skrzyniach korbowych). Czy to możliwe? A jeśli tak, to w jaki sposób?

Witam

A priori tylko od wersji z 2012 roku:

Możesz teraz korzystać z widoków rozstrzelonych w sekcji Szczegóły w SpaceClaim
Kliknij prawym przyciskiem myszy widok w strukturze => "konwertuj na widok rozstrzelony"

Wiosna: 

http://www.novacad.fr/fichiers_fiche_technique/novacadinfo28-1334935313.pdf

1 polubienie

Biorąc ekran i rzucając nim o ziemię, zwykle eksploduje....

Wychodzę...^^

3 polubienia

Znalazłem tę funkcję, więc ją wypróbowałem, z wyjątkiem tego, że nie mam żadnej różnicy, poza tym, że mówi mi, że mój wzrok jest widokiem elektrycznym.

Mówiąc bardziej poważnie, jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na swój widok i zrobisz "konwertuj na widok rozstrzelony"

To nie działa?

2 polubienia

Nie, nie mam różnicy. Mała precyzja, nie mam żadnych ograniczeń w moim montażu.

Aby odpowiedzieć na to pytanie, stworzono samouczek.
Aby uzyskać dostęp do tego samouczka, kliknij ten link:
ROSZCZENIA DO PRZESTRZENI WIDOKI ROZSTRZELONE
1 polubienie

2) Nowe rysunki:

- Można teraz korzystać z widoków rozstrzelonych w sekcji Szczegóły w SpaceClaim

Kliknij prawym przyciskiem myszy widok w strukturze "konwertuj na widok rozstrzelony"

- Możliwość wykonywania widoków z podziałem na przekrój i z wycięciem

Wstążka "Szczegóły"Zakładka "Widoki""Sekcja"

- Automatyczne dopasowywanie czcionek w ramce adnotacji

- Hiperłącza na rysunku

1 polubienie

Robię to poprawnie, ale nadal nic się nie dzieje, nie mam widoku rozstrzelonego, podczas gdy w drzewie informuje mnie, że mój widok jest rozstrzelony.

Właśnie zobaczyłem, że musisz wtedy przesuwać każdy z elementów ręcznie jeden po drugim:

A priori , ta opcja po prostu uwalnia zespół od jego ograniczeń!

"Kliknij prawym przyciskiem myszy nowy Widok ogólny w drzewie struktury i wybierz opcję Konwertuj na rozstrzelone 
Opcja widoku. Teraz można przesunąć każdy z komponentów w odpowiednie miejsce, aby wyświetlić widok rozstrzelony modelu".

1 polubienie

Kontynuując odpowiedź, redagowałem ją:

Więc to normalne, że nic się nie dzieje...

Nieco żmudne rozwiązanie, aby mieć automatyczny widok rozstrzelony:

Przekonwertuj zestaw na STL z SpaceClaim.

Następnie otwórz go za pomocą Edrawings i utwórz automatyczny widok rozstrzelony za pomocą E:

https://www.youtube.com/watch?v=SzAU-P1_F8c