Mam zespół z wieloma częściami i chciałbym zrobić jego widok w rozłożeniu, aby można było zobaczyć ukryte części (na przykład przy skrzyniach korbowych). Czy to możliwe? A jeśli tak, to w jaki sposób?
Witam
A priori tylko od wersji z 2012 roku:
Możesz teraz korzystać z widoków rozstrzelonych w sekcji Szczegóły w SpaceClaim
Kliknij prawym przyciskiem myszy widok w strukturze => "konwertuj na widok rozstrzelony"
Wiosna:
http://www.novacad.fr/fichiers_fiche_technique/novacadinfo28-1334935313.pdf
Biorąc ekran i rzucając nim o ziemię, zwykle eksploduje....
Wychodzę...^^
Znalazłem tę funkcję, więc ją wypróbowałem, z wyjątkiem tego, że nie mam żadnej różnicy, poza tym, że mówi mi, że mój wzrok jest widokiem elektrycznym.
Mówiąc bardziej poważnie, jeśli klikniesz prawym przyciskiem myszy na swój widok i zrobisz "konwertuj na widok rozstrzelony"
To nie działa?
Nie, nie mam różnicy. Mała precyzja, nie mam żadnych ograniczeń w moim montażu.
Aby uzyskać dostęp do tego samouczka, kliknij ten link:
ROSZCZENIA DO PRZESTRZENI WIDOKI ROZSTRZELONE
2) Nowe rysunki:
- Można teraz korzystać z widoków rozstrzelonych w sekcji Szczegóły w SpaceClaim
Kliknij prawym przyciskiem myszy widok w strukturze "konwertuj na widok rozstrzelony"
- Możliwość wykonywania widoków z podziałem na przekrój i z wycięciem
Wstążka "Szczegóły" Zakładka "Widoki" "Sekcja"
- Automatyczne dopasowywanie czcionek w ramce adnotacji
- Hiperłącza na rysunku
Robię to poprawnie, ale nadal nic się nie dzieje, nie mam widoku rozstrzelonego, podczas gdy w drzewie informuje mnie, że mój widok jest rozstrzelony.
Właśnie zobaczyłem, że musisz wtedy przesuwać każdy z elementów ręcznie jeden po drugim:
A priori , ta opcja po prostu uwalnia zespół od jego ograniczeń!
"Kliknij prawym przyciskiem myszy nowy Widok ogólny w drzewie struktury i wybierz opcję Konwertuj na rozstrzelone
Opcja widoku. Teraz można przesunąć każdy z komponentów w odpowiednie miejsce, aby wyświetlić widok rozstrzelony modelu".
Kontynuując odpowiedź, redagowałem ją:
Więc to normalne, że nic się nie dzieje...
Nieco żmudne rozwiązanie, aby mieć automatyczny widok rozstrzelony:
Przekonwertuj zestaw na STL z SpaceClaim.
Następnie otwórz go za pomocą Edrawings i utwórz automatyczny widok rozstrzelony za pomocą E:
https://www.youtube.com/watch?v=SzAU-P1_F8c