Aby połączyć się z infolinią, należy przejść do zakładki pomocy technicznej MyCadServices i otworzyć zgłoszenie do zdarzenia. Nie ma komunikatu o błędzie? Czy jest coś w Podglądzie zdarzeń systemu Windows?
Brak komunikatu o błędzie systemu Windows i nie mam wyświetlanej gwiazdki. Właśnie zarejestrowałem się w serwisie, ponieważ wcześniej zadzwoniłem na telefon. Dzisiaj mam wiadomość, która mówi mi, żebym przyszedł na tę stronę... Jestem trochę zagubiony, nie ma telefonu, do którego mógłbym dotrzeć...
W związku z tym Twoje konto e-mail nie jest jeszcze powiązane z kontem MyCADservices.
Musisz skontaktować się z nimi bezpośrednio:
Możesz również otworzyć zgłoszenie do pomocy technicznej, pisząc do nas na support@mycadservices.com lub zostawić nam wiadomość na automatycznej sekretarce pod numerem 04 78 87 29 26
Możesz też poprosić współpracownika, który ma konto, aby wykonał następujące kroki:
W przeciwnym razie nie ma potrzeby zakładania konta, musisz użyć tej samej nazwy użytkownika (adresu e-mail Twojej firmy) i hasła, których używałeś wcześniej do korzystania z witryny MyCADservices.com
@l.courteaux Użytkownik musi rzeczywiście korzystać z adresu e-mail (lub identyfikatora) przypisanego do jego firmy. Jeśli Twoja firma jest subskrybentem myCADservices, na pewno znajdzie się użytkownik, który otrzymał nazwę użytkownika wraz z hasłem. Ten użytkownik musi mieć uprawnienia "Administratora" Twojej firmy na stronie i dlatego będzie mógł przypisać Cię do konta firmowego.
Proponuję obejrzeć filmiki, które umieszczamy na You Tube. Wpisz w wyszukiwarkę nazwę "MyCADservices Training", powinieneś znaleźć 7 z nich.