Photoview już nie działa, odkąd przełączyłem się na SW 2015

Witam

Chociaż moduł widoku zdjęć jest nadal obecny, gdy klikam narzędzie, aby rozpocząć renderowanie, nic się nie dzieje.

Ten problem występuje od czasu zainstalowania solidworks 2015. Czy jest jakiś link? Jak rozwiązać ten problem.

Dziękuję

Lucie

Osobiście nie polecam Sw 2015, poczekam na najnowszy service pack, aby z niego skorzystać.

Czy rok 2014 wciąż tu jest?

1 polubienie

Nie, nie mam już SW2014

Nie wiem też, jak dodzwonić się na infolinię, przez tę stronę

Och, czy jesteś klientem Axemble?

@Clémentine, potrzebujemy Cię =)

Aby połączyć się z infolinią, należy przejść do zakładki pomocy technicznej MyCadServices i otworzyć zgłoszenie do zdarzenia. Nie ma komunikatu o błędzie? Czy jest coś w Podglądzie zdarzeń systemu Windows?

http://windows.microsoft.com/fr-fr/windows/open-event-viewer

1 polubienie

Tak, moja firma jest klientem axemble.

Czy masz Wsparcie, Sklep Mycad (żółte gwiazdki) na czarnym pasku menu w górnej części tego okna? To jest pierwsze wsparcie.

Brak komunikatu o błędzie systemu Windows i nie mam wyświetlanej gwiazdki. Właśnie zarejestrowałem się w serwisie, ponieważ wcześniej zadzwoniłem na telefon. Dzisiaj mam wiadomość, która mówi mi, żebym przyszedł na tę stronę... Jestem trochę zagubiony, nie ma telefonu, do którego mógłbym dotrzeć...  

1 polubienie

W związku z tym Twoje konto e-mail nie jest jeszcze powiązane z kontem MyCADservices.

Musisz skontaktować się z nimi bezpośrednio:

Możesz również otworzyć zgłoszenie do pomocy technicznej, pisząc do nas na support@mycadservices.com  lub zostawić nam wiadomość na automatycznej sekretarce pod numerem 04 78 87 29 26

Możesz też poprosić współpracownika, który ma konto, aby wykonał następujące kroki:

https://www.youtube.com/watch?v=bZjXXEhWxMg&feature=youtu.be

1 polubienie

W przeciwnym razie nie ma potrzeby zakładania konta, musisz użyć tej samej nazwy użytkownika (adresu e-mail Twojej firmy) i hasła, których używałeś wcześniej do korzystania z witryny MyCADservices.com

1 polubienie

Witam

Cóż, widziałem .PL!

@l.courteaux Użytkownik musi rzeczywiście korzystać z adresu e-mail (lub identyfikatora) przypisanego do jego firmy. Jeśli Twoja firma jest subskrybentem myCADservices, na pewno znajdzie się użytkownik, który otrzymał nazwę użytkownika wraz z hasłem. Ten użytkownik musi mieć uprawnienia "Administratora" Twojej firmy na stronie i dlatego będzie mógł przypisać Cię do konta firmowego.

Proponuję obejrzeć filmiki, które umieszczamy na You Tube. Wpisz w wyszukiwarkę nazwę "MyCADservices Training", powinieneś znaleźć 7 z nich.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Mam ten sam problem z wersją edukacyjną Sw2014-SP2.

Czy ktoś też się z tym spotkał?

Dziękuję

Możesz już spróbować naprawy instalacji z panelu sterowania, programów

W końcu axemble skontaktował się ze mną i problem został rozwiązany. Konieczne było zainstalowanie Photoview osobno oprócz solidworks.