Ukryty pokój nie jest już tak ukryty!

Witam cześć.

Mam mały problem z reprezentacją i chciałbym wiedzieć, czy to normalne, zanim zadzwonię do dedykowanego serwisu. (to powiedziawszy, jeśli to nie jest normalne i masz rozwiązanie, jestem zainteresowany).

Utworzyłem 2 konfiguracje w zestawie. Następnie utworzyłem stany wyświetlania, ukrywając pewne elementy (są to konfiguracje, które mogą być obecne w obu konfiguracjach ... Krótko mówiąc, oszczędza mi to robienia subconfig 2 razy z ryzykiem błędu)

W samym montażu wydaje się, że działa dobrze. Z drugiej strony, kiedy wstawiam mój zestaw do innego zespołu, jest to katastrofa. Wszystkie moje ukryte kawałki stają się widoczne... Czy wiesz dlaczego?

(moja karta graficzna jest aktualna)

Witam, czy po włożeniu zespołu do drugiego aktywowałeś stan wyświetlania, który odpowiada twoim ukrytym częściom?

2 polubienia

Haha... Tak! (Też się nad tym zastanawiałem)

Tak naprawdę to, czy przełączam się z jednego stanu wyświetlania na drugi, niczego nie zmienia. Mój wstawiony zespół wyświetla wszystkie części.

Z drugiej strony, gdy jest otwarty samodzielnie, działa bardzo dobrze

1 polubienie

Witam

Czy masz wiele części ciała?

Spróbuj wyświetlić poprawny stan wyświetlania w podzespole, a następnie zapisz go, zamknij i ponownie otwórz zespół nadrzędny. Nadal ten sam problem?

A w jakiej wersji SolidWorks jesteś?

1 polubienie

I tak zadaję pytanie, nigdy nie wiadomo ;)

W końcu wiem, że nie robię tak jak Ty, osobiście tworzę swoje stany wyświetlaczy bezpośrednio na końcowym montażu, aby uniknąć jakichkolwiek problemów.

Właśnie wypróbowałem twoją metodę i dla mnie też nie działa, myślę, że musisz mieć inny sposób na robienie rzeczy, których nie znam :-/

1 polubienie

Nie, o ile mi wiadomo, nie ma elementu wieloczęściowego.

Tak, zawsze ten sam problem. Próbowałem nacisnąć Q, zatrzymać ponowne uruchomienie Solidworks itp.

Jest to bardzo frustrujące, gdy jestem w zgromadzeniu ogólnym. Klikam prawym przyciskiem myszy mały zespół, aby go otworzyć... i otwiera się z odpowiednią konfiguracją i odpowiednim stanem wyświetlania. 

Wie, że musi, ale tego nie robi. Grrr!

Ba, właściwie to pierwszy raz, kiedy to robię, Joss. 

Miał mi ułatwić życie, ale czuję, że nie jest przeznaczony dla :(

Nieważne, nadal będę robił wiele konfiguracji.

1 polubienie

Istnieje żądanie poprawy SPR (SolidWorks), które bardzo przypomina Twój problem:

Pytanie:
Jeśli zespół z ukrytymi komponentami zostanie wstawiony do nowego zespołu, a następnie niektóre komponenty zostaną pokazane i utworzone w szyku, dlaczego wystąpienie w szyku nadal pokazuje ostatnio zapisany ekran (komponenty są ukryte)?

Odpowiedź:
Jest to zachowanie zamierzone. Szczegóły wyświetlacza są zapisywane w stanach wyświetlania.  Zespół ma swoje własne stany wyświetlania, w których przechowywane są szczegóły wyświetlania komponentów w złożeniu. Należy zauważyć, że gdy sposób wyświetlania ukrytego komponentu zostanie zmieniony w zespole na POKAŻ, a podzespół zostanie otwarty, będzie on nadal ukryty w podzespole.  Podczas tworzenia szyku używany jest stan wyświetlania podzespołu w celu wyświetlenia obrazu w zespole.
2 polubienia

Normalnie to działa, ale musisz zrobić węzły w mózgu, aby dopasować stan wyświetlacza, konfigurację w podzespole i montażu...

i odbudowuj za każdym razem, gdy zmieniasz stan konfiguracji i/lub wyświetlania...

1 polubienie

Witam

Mam dokładnie takie same obawy jak Ty i jak wskazuje @.PL, wygląda to bardzo podobnie do błędu solidworks. W przyszłej wersji prawdopodobnie będzie można korzystać z konfiguracji. wyświetlaj jak chcesz ;-)

1 polubienie

Pfff, szkoda.

Dziękuję PL za węszenie w SPR

1 polubienie