Mam mały problem z reprezentacją i chciałbym wiedzieć, czy to normalne, zanim zadzwonię do dedykowanego serwisu. (to powiedziawszy, jeśli to nie jest normalne i masz rozwiązanie, jestem zainteresowany).
Utworzyłem 2 konfiguracje w zestawie. Następnie utworzyłem stany wyświetlania, ukrywając pewne elementy (są to konfiguracje, które mogą być obecne w obu konfiguracjach ... Krótko mówiąc, oszczędza mi to robienia subconfig 2 razy z ryzykiem błędu)
W samym montażu wydaje się, że działa dobrze. Z drugiej strony, kiedy wstawiam mój zestaw do innego zespołu, jest to katastrofa. Wszystkie moje ukryte kawałki stają się widoczne... Czy wiesz dlaczego?
W końcu wiem, że nie robię tak jak Ty, osobiście tworzę swoje stany wyświetlaczy bezpośrednio na końcowym montażu, aby uniknąć jakichkolwiek problemów.
Właśnie wypróbowałem twoją metodę i dla mnie też nie działa, myślę, że musisz mieć inny sposób na robienie rzeczy, których nie znam :-/
Nie, o ile mi wiadomo, nie ma elementu wieloczęściowego.
Tak, zawsze ten sam problem. Próbowałem nacisnąć Q, zatrzymać ponowne uruchomienie Solidworks itp.
Jest to bardzo frustrujące, gdy jestem w zgromadzeniu ogólnym. Klikam prawym przyciskiem myszy mały zespół, aby go otworzyć... i otwiera się z odpowiednią konfiguracją i odpowiednim stanem wyświetlania.
Istnieje żądanie poprawy SPR (SolidWorks), które bardzo przypomina Twój problem:
Pytanie:
Jeśli zespół z ukrytymi komponentami zostanie wstawiony do nowego zespołu, a następnie niektóre komponenty zostaną pokazane i utworzone w szyku, dlaczego wystąpienie w szyku nadal pokazuje ostatnio zapisany ekran (komponenty są ukryte)?
Odpowiedź:
Jest to zachowanie zamierzone. Szczegóły wyświetlacza są zapisywane w stanach wyświetlania. Zespół ma swoje własne stany wyświetlania, w których przechowywane są szczegóły wyświetlania komponentów w złożeniu. Należy zauważyć, że gdy sposób wyświetlania ukrytego komponentu zostanie zmieniony w zespole na POKAŻ, a podzespół zostanie otwarty, będzie on nadal ukryty w podzespole. Podczas tworzenia szyku używany jest stan wyświetlania podzespołu w celu wyświetlenia obrazu w zespole.
Mam dokładnie takie same obawy jak Ty i jak wskazuje @.PL, wygląda to bardzo podobnie do błędu solidworks. W przyszłej wersji prawdopodobnie będzie można korzystać z konfiguracji. wyświetlaj jak chcesz ;-)