Część podzespołu niewidoczna podczas animacji

Witam!

Zadaję tutaj moje pytanie, ponieważ szukałem/testowałem różne rzeczy, aby rozwiązać mój problem, ale nie otrzymuję wyników;

Mam zespół, w którym muszę zrobić animację, mam w nim podzespół (elastyczny i wszystko jest widoczne) oraz część powiązaną z tym podzespołem. To ruchomy stół, na którym chcę przesuwać pionek do przodu i do tyłu. Po rozpoczęciu renderowania animacji (renderuję w .bmp) część podzespołu, która musi się przesunąć w tym samym czasie, co druga część, znika. Część porusza się dobrze, ale unosi się w powietrzu, zamiast być podparta przez podzespół.

Jednak gdy renderuję przez Photoview360 nie ma problemu, przy obliczaniu badania ruchu animacja jest wykonana poprawnie i nie mam problemu z moimi kluczami. Czy ktoś kiedykolwiek miał do czynienia z tego rodzaju problemem lub wiedziałby, jak go rozwiązać?

animation_test.jpg

Witam

Czy gra została dobrze rozwiązana?

Czy sterowniki karty graficznej są aktualne?

Należy pamiętać o aktualizacji za pomocą sterowników zalecanych przez SolidWorks:

http://www.solidworks.fr/sw/support/videocardtesting.html

W przeciwnym razie niektóre leady tutaj:

Na przyszłość, oto co moim zdaniem naprawiło to dla mnie. Próbowałem tak wielu rzeczy, że trudno jest wskazać rozwiązanie, zwłaszcza gdy występuje wiele błędów, ale uważam, że był to problem pozorny. W moich szkicach animacji używałem renderowania ekranu SW i nierealistycznych kolorów na moim modelu. Gdy zmieniłem stany wyświetlania, aby pokazywały poprawne materiały i użyłem renderu PV, wydaje mi się, że wtedy podzespół zniknął. Wróciłem do Modelu (zakładka) i ustawiłem/zaktualizowałem wszystkie poprawne wyglądy, a następnie utworzyłem nowe badanie ruchu. Potem było OK. Słyszałem i doświadczyłem, że najlepszą praktyką jest posiadanie swoich partnerów modelowych, wyglądów itp. Całkowicie gotowe i gotowe do animacji przed utworzeniem studium ruchu.

Zobacz również, aby wyłączyć przyspieszone renderowanie:

http://help.solidworks.com/2015/french/solidworks/sldworks/t_saving_animations_motion.htm