Zadaję tutaj moje pytanie, ponieważ szukałem/testowałem różne rzeczy, aby rozwiązać mój problem, ale nie otrzymuję wyników;
Mam zespół, w którym muszę zrobić animację, mam w nim podzespół (elastyczny i wszystko jest widoczne) oraz część powiązaną z tym podzespołem. To ruchomy stół, na którym chcę przesuwać pionek do przodu i do tyłu. Po rozpoczęciu renderowania animacji (renderuję w .bmp) część podzespołu, która musi się przesunąć w tym samym czasie, co druga część, znika. Część porusza się dobrze, ale unosi się w powietrzu, zamiast być podparta przez podzespół.
Jednak gdy renderuję przez Photoview360 nie ma problemu, przy obliczaniu badania ruchu animacja jest wykonana poprawnie i nie mam problemu z moimi kluczami. Czy ktoś kiedykolwiek miał do czynienia z tego rodzaju problemem lub wiedziałby, jak go rozwiązać?
Na przyszłość, oto co moim zdaniem naprawiło to dla mnie. Próbowałem tak wielu rzeczy, że trudno jest wskazać rozwiązanie, zwłaszcza gdy występuje wiele błędów, ale uważam, że był to problem pozorny. W moich szkicach animacji używałem renderowania ekranu SW i nierealistycznych kolorów na moim modelu. Gdy zmieniłem stany wyświetlania, aby pokazywały poprawne materiały i użyłem renderu PV, wydaje mi się, że wtedy podzespół zniknął. Wróciłem do Modelu (zakładka) i ustawiłem/zaktualizowałem wszystkie poprawne wyglądy, a następnie utworzyłem nowe badanie ruchu. Potem było OK. Słyszałem i doświadczyłem, że najlepszą praktyką jest posiadanie swoich partnerów modelowych, wyglądów itp. Całkowicie gotowe i gotowe do animacji przed utworzeniem studium ruchu.