Kiedy jestem na swojej stronie i chcę otworzyć swój kawałek (już zapisany), za każdym razem jestem proszony o znalezienie ścieżki do rysunku, plik nie jest zapisywany w tym samym miejscu.
Czy istnieje funkcja, dzięki której automatycznie znajdzie drogę powrotną?
Myślę, że dlatego nie może znaleźć linku... Z tobą już miałeś ten problem lub z tobą już postępowałeś w ten sposób bez żadnego problemu??? Posłowie do PE muszą być umieszczeni w częściach tak, aby zachowali powiązania między nimi.
Tak, dobrze osobiście, mam niektóre części, które są w pliku w MEP, a inne, których nie ma... Nie mam żadnych obaw o utratę linku.
Z drugiej strony, nie wychodzę z 3D prosząc go o otwarcie odpowiedniego MEP. Czy to naprawdę denerwujące, że masz otwarty folder obok niego i klikasz dwukrotnie MEP, kiedy chcesz?
ac cobra 427 > Jeśli umieszczę folder Plany w Częściach, czy to zadziała?
coin37coin > Chciałem uniknąć konieczności otwierania otwartego folderu za każdym razem, aby znaleźć rysunki. Jeśli nie znajdę rozwiązania, zrobię to w ten sposób.
Aby skorzystać z tej funkcji otwierania istniejącego rysunku, nie ma wyboru, musi on znajdować się w tym samym folderze co plik części i mieć tę samą nazwę. O ile mi wiadomo, nie ma ucieczki!
Pracowaliśmy tak jak Ty na początku, folder na części i inny folder dla MEP, ale jak wspomniano powyżej, proste sortowanie według typu pliku pozwala zobaczyć wyraźniej i móc korzystać z tej funkcji otwierania MEP.