Część wieloobiektowa

Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wypreparowanie części wielobryłowej i utworzenie pliku krokowego dla każdej spawanej mechanicznie (około 150 sztuk).
Ma to na celu wysłanie ich do laserowego cięcia rur.
Mam mycadtools, ale nie widzę, która aplikacja mogłaby to zrobić.

Dziękuję za opinię, serdecznie

Witam

Jeśli wasze ciała nie są ze sobą zrośnięte; Zwykle, jeśli zapiszesz plik w STEP i otworzysz go ponownie, patrząc na funkcje, powinieneś być w stanie mieć każdą treść w kawałkach.
W przeciwnym razie możesz użyć funkcji podziału
https://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/c_split_and_save_bodies.htm

2 polubienia

Ze swojej strony wysyłam krok ze wszystkimi moimi lampami razem, a producent lasera odzyskuje całość i sam ją rozkłada.
Często integruje funkcje zagnieżdżania/zagnieżdżania, które są bardzo praktyczne przy montażu i niemożliwe do narysowania w solidworks, a do tego niezbędne jest położenie każdej rury w zespole.

1 polubienie

Witam
Ja również postępuję jak moi dwaj towarzysze, którym pozdrawiam mimochodem.

1 polubienie

Witam

To jest dokładnie to, co zrobiłem, wysyłając wiele ciał do stopnia, ale technik laserowy najwyraźniej nie może przeciąć rurek.
Problem: Muszę przez nie przejść.
Więc zamierzam wyprowadzić plik przez spawanie :pensive: mechaniczne.
Dziękuję serdecznie

Witam;
Zastanawiam się, jakiego oprogramowania używa twój technik laserowy... O ile wasze ciała nie są połączone, nie powinno być żadnych problemów z ich rozkładem.
Po stronie MycadTools możesz wyjąć arkusz technologiczny z "Optymalizacją cięcia", ale nie będzie to tak przydatne w Twoim przypadku.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Istnieje możliwość wykonania wpustu z funkcją w zakładce blachy.
Następnie nagrywasz wszystkie obiekty (może istnieć makro, które robi to w trybie automatycznym).
Nigdy nie wiadomo

1 polubienie