Część trójścienna i pierwsza pozycja pierwotna szkic

Witam
Temat trochę się zmienia, ale czy wiesz, jak po umieszczeniu trójścianu w kierunku kartezjańskim (Z do góry), aby pierwszy widoczny szkic stał się frontalny (np. powyżej), aby był we właściwym kierunku?
Zauważyłem, że jeśli zaczniemy Z na górze pierwszego szkicu, Z pójdzie w dół, a strzałka początku układu współrzędnych będzie w górę.

To jest kwestia refleksji ze Świętym Mikołajem...

Witam

Kliknij prawym przyciskiem myszy plan Top ⟹Face, a następnie odwróć normalny (image)
?

Odwrócenie obraca się wokół osi Z, ale nie odwraca jej do góry.
Miałem nadzieję

Sinon, attendre la version 2025 et sa nouveauté (et son lots de bugs :crazy_face:):
https://help.solidworks.com/2025/french/WhatsNew/c_wn2025_fundamentals_specifying_z_up_template.htm

2 polubienia

… Ponieważ na razie nie ma planów aktualizacji mojej wersji... Ale to jest odpowiedź, która wyjaśnia, dlaczego na razie to nie działa

Nie mogę się doczekać SP5 :face_with_raised_eyebrow:

Minęło 20 lat, odkąd społeczność o to prosiła, dzieli nas od tego więcej niż 2-3 lata

Przepraszam, ale jeśli problem polega tylko na pracy na części z literą Z skierowaną do góry, nie ma potrzeby aktualizowania oprogramowania, aby poczekać na " nowość " (nowość? nie tak bardzo). To już jest możliwe.
Dowód w wideo/audio. Jak przełączyć się na Z-up na moim 2020sp5:

1 polubienie