Odlewy aluminiowe

Witam

Wykonałem obrabianą część z aluminium, a mój klient zapytał mnie, czy możemy ją odlać.... i nic o tym nie wiem

Czy masz jakieś wyjaśnienia lub źródła pozwalające mi na wykonanie części tak, aby została przekazana do odlewni w celu wykonania formy. 

1 polubienie

Cześć @ Gerald

już z konfiguracji swojego pokoju wiem, czy jest to możliwe

forma z częścią męską i żeńską z szufladami 

Jeśli więc Twój klient Cię o to poprosi, postara się zrobić dobry serial

@+................

Jest to idea wyprodukowania dużej liczby sztuk.

Zrobiłem już taką dużą aluminiową część i wzięliśmy część odlewniczą, obrobiliśmy ją, aby uzyskać ostateczną część.

Ale oto mam przed sobą małą część, która w obróbce jest dobrze wykonana. ale wymaga wielu operacji.

Formowanie umożliwiłoby wykonanie symetrycznej części, której obróbka mechaniczna nadałaby jej "znaczenie" i funkcję.

To, czego szukam, to możliwy kąt lub odejście. W obróbce skrawaniem się tak daleko, że tworzymy narzędzie do usuwania materiału w określony sposób. 

Dla Was, którzy wiedzą trochę o mojej pracy nad gt22, byłaby to realizacja projektu kubka na słuchawki. 

1 polubienie

pod kątem możesz wszystko na urlop tak samo

Jedynym problemem jest usunięcie części męskiej i żeńskiej z formy

Dałbym ci linki do samouczków, które opublikowałem, ale jest to tak trudne i długie, że się poddaję

@..................

Witam

Najprościej byłoby, gdybyś zapytał odlewnika, co o tym sądzi?

Następnie, jeśli część jest wykonalna w odlewni, będziesz musiał wykonać formę z ciągami i różnymi łącznikami specyficznymi dla odlewni, w zależności od złożoności części. Należy uważać, aby wziąć pod uwagę skurcz do wykonania formy, jest on związany ze stopioną materią.

Zdarza mi się współpracować z odlewniami, z pomysłem wysyłam im swoją część w CAD, oni weryfikują lub nie wykonalność, następnie wysyłam moją gotową część CAD do modelarza, który zajmuje się wykonaniem modelu lub formy zgodnie z wymaganiami związanymi z metodą wytwarzania, rodzaju odlewni i materiału, z którego wykonana jest odlewnia.

3 polubienia

@gt22 tak, wiem, że to taki problem, że zadaję pytanie, nie znalazłszy samouczka. 

@hospital.Quentin: Tak, to jest sposób robienia rzeczy, ale kiedy nigdy nie pracowałeś z odlewnią i jest to hipotetyczny projekt na temat wykonalności, nie podoba mi się, że jestem wysyłany do róż... być uprzejmym.

2 polubienia

Spójrz między innymi na ten samouczek, to nie jest aluminium, ale jest zabawne

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/preparation-des-pieces-pour-creer-un-moule

@+ ......

2 polubienia

Witam

Przede wszystkim musisz wiedzieć, czy element będzie wykonany w formie do piasku, czy w formie muszelkowej.

Następnie, podczas projektowania, konieczne jest usunięcie wszystkich ostrych krawędzi za pomocą zaokrągleń. Promienie są różne, ale pójście na minimum 1 mm nie jest złe (staram się umieszczać wszędzie 2, aby się upewnić).

W przypadku pozostałości, znowu ogólnie rzecz biorąc, musisz zacząć od minimum 3°. Jest ogromny, ale nie jesteśmy na plastiku.

To tyle, jeśli chodzi o 2-3 bazy.

Dobrze ustaw linię podziału, sprawdź szkice i krawędzie, a założyciel powie Ci w tym czasie więcej.

2 polubienia