Zarządzanie zespołem za pomocą programu Excel

Cze wszystkim

Moje pytanie jest proste, a jednak nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Używam wersji oprogramowania 2012

Chciałbym wiedzieć, czy z pliku excel w zestawie możemy:

- Podaj wartość wymiaru odległości naprężenia

- Zmiana liczby liniowych powtórzeń komponentów

- Usuwanie części

Dziękuję za odpowiedzi

Chrzciciel

Witam

Czy próbowałeś ze stołem rodzinnym w pokoju?

Witam, rodzina części to najlepszy sposób. Ten samouczek odpowie na wszystkie pytania:

Rodzina części SolidWorks - Styczeń 2011 - Web Lunch: http://youtu.be/aGZTv99R4hE

Czy masz jakiś przykład do pokazania?

którymi chcesz zarządzać

1° Twoje ograniczenia montażowe za pomocą tabeli Excel?

2° Modyfikowanie powtórzeń komponentów

3° Aby wygasić części

Czyli 3 pytania i tylko jedno

@+ ;-)

Dziękuję za odpowiedzi.

Wyjaśnię bardziej szczegółowo mój problem.

Rysuję współpodglądacza i jego długość jest zmienna. W tym celu mam moje dwa subwoofery z każdej strony, które są niezmienione, a w środku dodaję lub usuwam kilka podzbiorów podwozia w zależności od długości, którą chcę.

Kiedy próbuję określić wartość odległości kontreatyzu, polega to na umieszczeniu jednego z podzbiorów w odległości drugiego dla całkowitej długości.

Kiedy próbuję zmienić liczbę powtórzeń liniowych, to po to, aby wypełnić pustą przestrzeń między dwoma końcami za pomocą podwozia

Kiedy próbuję usunąć części, to dlatego, że mam kilka podwozi o różnych rozmiarach i nie chcę ich wszystkich używać.

Mam na myśli podstawowy zespół, w którym mam wszystkie moje podstawowe podzespoły obecne jednocześnie, a wszystkie moje ograniczenia odległości są ustawione na 0, a moje liniowe powtarzanie jest ustawione na 1, a za pomocą arkusza Excela usuwam komponenty, które chcę więcej, pozycjonuje pozostałych i ich liczbę

Mam nadzieję, że wszystko jest jasne

Na razie moja wiedza na temat oprogramowania ogranicza się do prostego rysunku montażowego części, ale jestem gotowy do nauki. W przeszłości korzystałem już z rodzin części, ale wydawało mi się, że ograniczało się to do części, a nie do montażu dokładnie.

Chrzciciel

2 polubienia

Rodziny części mają zastosowanie do złożeń, wymiarów, usuwania części itp.

Działa to w taki sam sposób, jak w przypadku monet: patrz poprzedni link.

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/c_Design_Table_Configurations.htm

Nie zamierzam tworzyć nowego tematu dla mojego pytania:

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jakie jest polecenie, aby usunąć komponent ze złożenia z arkusza Excela i jeśli to możliwe z rodziny części.

Jeśli oczywiście jest to możliwe

Dziękuję

CHRZCICIEL

Jeśli masz narzędzia myCADtools, możesz spojrzeć na narzędzie PilotAssembly , które jest arkuszem Excela, który steruje złożeniem SolidWorks

Klasa A+