Dokładnie to jest to, następnie steruję tą zmienną globalną z formularza właściwości. Więc jeśli mam szkielet, który napędza części, wyobraźmy sobie, jak w prawdziwym życiu, aby uprościć:
Mam zespół "Ciała Ludzkiego", wchodzę w część "szkieletową", która napędza część "ramienia", ponieważ kiedy "szkielet" rośnie, rośnie też "ramię".
W części "szkieletowej" klikam na wymiar długości, który nazywam "Longueur_Bras_Squelette".
Następnie tworzę formularz właściwości zestawu, w którym wstawiam atrybut "liczba", który nazywam "Longueur_bras_formulaire" (nazwy muszą być różne, w przeciwnym razie system zostanie utracony.
W moim złożeniu wywołuję ten formularz, zmieniam wartość "Longueur_bras_formulaire", tam SolidWorks tworzy ten parametr w ustawieniach niestandardowych.
Następnie przechodzę do edytora równań, tworzę zmienną globalną "Longueur_bras_globale" i ustawiam met równą właściwości niestandardowej (tj. "Longueur_bras_globale" = "Longueur_bras_formulaire")
Następnie uwidaczniam wymiary części "szkieletowej" w zespole, a następnie klikam dwukrotnie na wymiar "Longueur_bras_squelette", edytuję wartość za pomocą "=" i wybieram "zmienna globalna", a następnie "Longueur_bras_globale".
I to wszystko, wszystko jest ze sobą połączone! (Z drugiej strony, nie wiem, czy naprawdę potrzebujemy tego interfejsu za pośrednictwem zmiennej globalnej, czy też wymiar jest bezpośrednio kontrolowany za pomocą właściwości niestandardowej)