Chciałbym zaplanować rejestrację wielu zespołów z kilkoma konfiguracjami w formacie JPEG (celem jest posiadanie zdjęć każdego produktu bez zapisywania w formacie JPEG). Udało mi się to zrobić, ale tylko na aktywnej konfiguracji pojedynczego zespołu i nie mogę znaleźć żadnego parametru, aby zapisać wszystkie konfiguracje.
Chciałbym również, aby nazwa pliku JPEG pobrała nazwę konfiguracji.
Aby to zrobić, użyj makra (jeśli znasz vba lub inny możliwy język), albo użyj narzędzia do eksportu, takiego jak batchconverter (narzędzie Visiativ) Narzędzia Visiativ Mycadtools są płatne, ale można je wypróbować za darmo (myślę, że 1 miesiąc) i zezwalaj na wiele rzeczy bez konieczności opracowywania makra:
I dla pomocy konwertera wsadowego:
Albo masz trochę szczęścia i znajdziesz makro, które już spełnia swoje zadanie.
Dziękuję za odpowiedź, rzeczywiście, w ogóle nie znam języka vba. Zamierzam zapytać o Mycadtool, ponieważ korzystałem już z 1-miesięcznej wersji próbnej. A biorąc pod uwagę roczną cenę, głupotą byłoby się bez niego obejść.
Czy wiesz, czy SolidWorks PDM może wykonać to zadanie?
PDM wie, jak to zrobić, wystarczy utworzyć zadanie, które pozwoli na eksport w żądanym formacie za pomocą prostego kliknięcia prawym przyciskiem myszy. Następnie można odwzorować nazwę pliku eksportu zgodnie z różnymi zmiennymi plików lub podstawowymi funkcjami PDM (takimi jak konfiguracja). Poniższy przykład eksportu STEP