Planowanie

Witam wszystkich,

Zadaję dziś ogólne pytanie, jak organizujesz swoją pracę i swoje harmonogramy?
W jaki sposób przydzielasz czas pracy swoim przełożonym? Jak to obliczyć?

Bardzo dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia!

Witam

Co to oznacza? Jak uzasadniamy nasz czas spędzony przy CAD, jak możemy przewidzieć czas projektowania części?

Co masz na myśli mówiąc o organizacji naszej pracy lub naszych harmonogramach? Osobiście traktuję to jako priorytet dla firmy. Kiedy jakiś utwór mi przeszkadza, tworzę utwór, który najbardziej mi się podoba, aby oderwać myśli od rzeczy i wrócić do formy na utworze, który mi przeszkadza

Tak, to wszystko. "Jak możemy przewidzieć czas projektowania części"

W rzeczywistości chciałbym poznać Twoją opinię na temat wszystkiego, co jest związane z harmonogramami w CAD.

Dziękuję!

Najdokładniejszym sposobem jest zainstalowanie licznika godzin na komputerze

że zaczynasz i kończysz do woli

lub zobacz ten link

http://www.tunibox.com/divers/chrometa-l%E2%80%99ultime-outil-pour-calculer-le-temps-de-travail-sur-ordinateur.html

@+ ;-))

U nas liczymy się na grosse,

Zwykle na pół godziny.

1 polubienie

Witam

Obszerne pytanie!! :)

Na co dokładnie czekasz, w jaki sposób sformalizowana jest liczba godzin przeznaczonych na zamówienie lub projekt?

Ogólnie rzecz biorąc, szacowany czas pochodzi od Twojego menedżera, czy jesteś na etapie wyceny/AVP?

Z jakim typem maszyny masz do czynienia? Maszyna specjalna, adaptacja standardu, rozwój, modernizacja ?

Jeśli pytanie dotyczy tego, "jak szacujemy potrzebny czas", to głównie z doświadczenia.

Edycja: tak, więc biorąc pod uwagę twoją powyższą odpowiedź, jaki rodzaj CAD robisz? Część, maszyna...

2 polubienia

W przeciwnym razie, aby zaplanować czas na zaprojektowanie części, wszystko zależy od tego, jak postrzegasz tworzenie swojej części i Twojego doświadczenia z oprogramowaniem CAD. Mówię trochę o czasie, jaki zajmuje mi zdobycie części, plus margines błędu w przypadku problemu. Na przykład w przypadku 3-godzinnego utworu powiem, że 4 lub 5 godzin, ponieważ twój menedżer zawsze będzie zadowolony, jeśli skończysz część wcześniej, a nie jeśli skończysz ją późno. Ponadto, jeśli zaszedłeś zbyt daleko do przodu, zawsze będzie kilka innych rzeczy do zrobienia w swojej pracy

1 polubienie

Dla mnie zależy to w dużej mierze od Twojej codziennej pracy.

Pozwól, że wyjaśnię:

Jeśli cały czas pracujesz nad tym samym plikiem bez "przeszkadzania", licznik gt22 będzie Ci odpowiadał.

Z drugiej strony, jeśli zmieniasz temat 20 razy dziennie, ponieważ masz kontakt z warsztatem, albo z klientami, albo z jednym i drugim jednocześnie (tak jest w moim przypadku), licznik jest niemożliwy.

Więc w zasadzie szacujesz czas. Zawsze mam otwarty plik Excela, w którym zaznaczam swój czas na koniec dnia lub pół dnia.

S.B

2 polubienia

Więc lubię Nérose, ale mówię, że jeden dzień dla części, jeden dzień dla zespołów składających się z mniej niż 10 części. W ten sposób wracam na właściwe tory, jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy. 

Następnie tworzę kalendarz Excel, w którym zapisuję, co zostało zrobione w ciągu dnia.

Oceniany pod kątem czasu projektowania, nadal jest chochlą.