Cze wszystkim
Czy istnieje rozwiązanie, które pozwala połączyć ich rysunki z komponentami biblioteki za pomocą CloneComponents?
Mam do dyspozycji zespoły i standardowe części do ponownego wykorzystania (a czasem modyfikacji), które muszę uczynić niezależnymi dla każdego nowego projektu.
Posiadam również ich rysunki, które oczywiście chciałbym ponownie wykorzystać, również jako samodzielną kopię.
Teraz pracuję z pack&go, ale wolałbym znaleźć coś płynniejszego w użyciu, zintegrowanego z oprogramowaniem.
CloneComponents wydaje się idealnym kandydatem na moje potrzeby... z wyjątkiem tego, że nie mogę nakłonić MeP do pójścia za nim...
Witam
Rzeczywiście, w tej chwili nie jest możliwe zduplikowanie skojarzonego rysunku CloneComponent. Mamy jednak otwartą prośbę o poprawę w tym temacie, załączam do niej:
R&Dmy - Ewolucja #141931
Możliwość zduplikowania skojarzonego rysunku o innej nazwie w innym folderze.
W międzyczasie możesz użyć innej metodologii, korzystając z narzędzia SmartProperties.
Za pomocą tego narzędzia można utworzyć kopię, powielając również powiązany rysunek.
Oto artykuł odpowiadający tej metodologii: https://www.visiativ-solutions.fr/comment-dupliquer-un-3d-avec-smartproperties/
Nie wahaj się, jeśli potrzebujesz więcej informacji.
Pozdrowienia
Dziękuję fmarchand,
Dobra wiadomość, mam nadzieję, że ta funkcja będzie wkrótce dostępna, to prawdziwy plus.
Ideałem byłaby możliwość sklonowania zespołu ze wszystkimi jego komponentami i MeP powiązanymi z obrazem pack&go, ale w trybie biblioteki!
Dzięki za wskazówkę z SmartProperties, którą już widziałem, ale już nie miałem na myśli. Jest dobry dla części, ale niezbyt przydatny do montażu, ponieważ nie zawiera komponentów. I wymaga wcześniejszego otwarcia złożenia/części (nawigacja w eksploratorze Windows).
Tak więc dla mnie pack&go pozostaje na razie najbardziej praktyczny.
Pozdrowienia