Mam kawałek blachy do narysowania z fałdami pod różnymi kątami. Nie mogę złożyć mojego 45°... Czy byłbyś, jak to zrobić? Próbowałem, przechodząc przez szkic, a następnie naszkicowaną funkcję składania (ale nie mogę zrobić definicji funkcji), przez funkcję zagięcia na krawędzi (ale kąty muszą być większe niż 90°, więc nie zaczynam od prawej strony).
Właśnie zobaczyłem na twoim ekranie, że narysowałeś początek swojej części w wytłaczaniu, a następnie przekształciłeś go w blachę. Dlaczego nie zrobić całej części w wytłaczaniu i innych funkcjach, dopóki nie będziesz mieć gotowej części, a następnie przekonwertować ją na blachę, jest łatwiej, jeśli nie opanujesz zbytnio modułu blachy...
Ac cobra 427 > Minęło kilka lat, odkąd używam tego modułu, więc powrót do niego jest dla mnie trochę skomplikowany...
vspemens> Zacząłem swój utwór od początku, a twoja technika w końcu zadziałała... Z drugiej strony nie rozumiem, dlaczego na początku nie chciał działać.
Bart> Tak, to właśnie zrozumiałem z linkiem, który vspemens umieścił w swoim pierwszym poście, ale kiedy próbowałem zrobić zagięcie z wirtualnym skrzyżowaniem, też nie mogłem tego zrobić. Prawdopodobnie gdzieś mnie blokowało. Przerysowałem swój kawałek i byłem w stanie poprawnie wykonać fałdy, a także pierwszą fałdę, którą narysowałem w objętości, ponieważ nie mogłem tego zrobić.