Przyznam, że na 10 sztuk DIY jest najlepszy! :)
Z drugiej strony może nie być zbyt precyzyjny? Nie? Twoje 2 kolczyki mogą nie być współosiowe.
W końcu wracam do mojej propozycji na początku dla żartu, czy nie lepiej byłoby zrobić ten obrobiony widełki i przywieźć go z powrotem przyspawanego do blachy? (do zobaczenia zgodnie z zarzutami i imegrationami!)
Wiercenie można wykonać po złożeniu, wysłałem 3D do dostawcy zobaczę co mi odpowie bo zdania są bardzo podzielone!
Cześć wszystkim,
Dlaczego nie zrobić "uszu" w kilku kawałkach w cięciu tlenkowym z czopami wpuszczanymi?
Do montażu pozycjonowanie ułatwią wpust i czopy. Ponadto do otworów można dodać oś, aby zapewnić współosiowość.
W razie potrzeby możemy przeprowadzić wiercenie po spawaniu.
+1 rem rem.
Możesz też mieć duże delirium i umieścić je w tubie laserowej! Albo i nie!
Tak, to pewne, że nie brakuje różnych procesów.
Szedłem na blachę ale zobaczę co powie dostawca
@ Tomalam
Jest to dokładnie ten rodzaj części, który należy wykonać za pomocą prasy do tłoczenia
2 fałdy w tym samym czasie, jeśli chcesz zminimalizować tolerancje boków
z odpowiednimi narzędziami Fab Maison
matryca, która utrzymuje część w obudowie (płaska powierzchnia blachy)
Skok, który tworzy 2 fałdy w tym samym czasie
i UWAŻAJ palce................... ;-))
@+ ;-))
Cóż, po powrocie mój dostawca powiedział mi, że jest to możliwe, ale z dużą kontrolą... (narzędzia specjalne)
Zamierzam więc skupić się na obrobionej części, a następnie spawać blachę dla reszty części.
Dziękuję za odpowiedzi
A jedna zakładka wygięta a druga dołożona przez czop wpuszczany + spawanie?
Przepraszam Frédéric, zamierzam zrobić mojego Mnicha, ale nie będzie wyglądał symetrycznie^^
I rozwiązanie, o którym wspomniał @remrem:
Uszczelnij korek w wpuście.
Przez lata robiłam tego typu egzemplarze (na większych wymiarach), to jest królewskie! (do dopasowania do Twoich potrzeb!)
Element2.Krok
Nic wielkiego "Mnich", po prostu proponuję.
Zniknął czop wpuszczany
PS: Przepraszam Benoit, ale masz wystarczająco dużo punktów, ale remrem może ci podziękować za naleganie! ;)
Całkowicie się z tym zgadzamy @tomalam, chodzi o to, aby @remrem, tylko zilustrowałem. Zapomniałem o tej technice po roku bez jej używania!
Uważaj na równoległość 2 gramofonów! Może iść szybko, jeśli możesz dodać płytkę z tyłu, aby zamknąć U, będzie tym lepiej!
Ok dla rozwiązania Remrem, z drugiej strony ja bym zrobił odwrotnie.
2 skrzydła, które spoczywają na płaskiej powierzchni 26. Jeśli chodzi o strój, myślę, że będzie lepiej.
Musisz widzieć kierunek sił, ale jeśli jest pionowy, to nie spoina działa jako pierwsza, ale blacha. Ogranicza to "nośne" spoiny.
A jeśli wysiłek jest boczny, sprowadza się do tego samego. Nie?
To dla pedału, który aktywuje mechanizm, nie widać dużego wysiłku:
Potwierdzam moją pierwszą propozycję:)
Dobra robota Ben i Rem ;)
Tom, ładny pokój =)