Witam
Mam problem z częścią blaszaną, na której chciałbym zintegrować funkcję plisy przejściowej. Dzieje się tak dlatego, że nie mogę połączyć moich fałd przejścia z istniejącym kawałkiem. Nie mogę znaleźć sposobu na robienie tego, co chcę.
Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.
Pozdrowienia.
tole_matelassee_fond_de_cuve.sldprt
Witam
Używasz wersji wyższej niż 2021, więc dla mnie nie jest możliwe otwarcie pliku.
Czy możesz zamieścić zdjęcie pokoju, a także widok drzewa stworzenia.
Czy możesz podać dodatkowe informacje na temat sposobu wykonania wypełnienia blachy.
Ponadto, czy problem jest związany z pikowaniem, czy nie ???
Czy Twój problem jest związany z chrupieniem używanym do gięcia blachy na średnicę 1 metra, czy nie?
Kilka lat temu mieliśmy do czynienia z problemem związanym z pikowaniem i nie było to banalnie proste, stąd moje pytanie ;-)
Pozdrowienia
Witam
Poniżej znajduje się kilka zdjęć krok po kroku przedstawiających mój projekt.
Udało mi się zrobić kształt, który chciałem, z wygładzeniem, ale tylko dla przedstawienia, ponieważ to ostatnie nie może się rozłożyć (normalne). Chciałbym zrobić ten sam kształt, ale według blachy. Problem polega na tym, że dzięki funkcji zagięć przejściowych nie łączy małego końca (pokazanego tutaj w wygładzaniu) z moim oryginalnym arkuszem.
Dziękuję za pomoc.
souci_tole_matelassee.jpgsouci_tole_matelassee2.jpgsouci_tole_matelassee.docx
Witam
Dziękuję za dokument Word!
To bardzo jasne!
Problem polega na tym, że kształt uzyskany przez wygładzenie jest równoznaczny z wykonaniem odpowiednika tłoczenia.
Problem polega na tym, że mieszasz blachę z objętością i to ze szkicu 42. To, co robisz po szkicu 42, jest odpowiednikiem ponownej obróbki giętej blachy.
Co więcej, o ile nie ma imperatywów produkcyjnych, których nie znam,, które robisz przy usuwaniu 9, 12, 13, 14 to też przeróbki. Zwłaszcza, że jeśli wtrącam się w to, co mnie nie dotyczy, nie można robić stemplowania ani wiercenia w zagięciach. Otwory te należy wykonać w blasze przed gryzieniem.
Dobry! Wracając do Twojej prośby, powinieneś stworzyć i używać narzędzia do stemplowania, które da Ci dokładniejsze wyobrażenie o rzeczywistych deformacjach tworzonych przez małą nogę.
Ale nawet wtedy nie wiem, jak go skierować z powrotem na właściwe tory.
Nasi koledzy powiedzą Ci, jak to zrobić ;-) .
Spójrz na to, co robi Logopress, aby podejść do problemu (kiedyś użyłem narzędzi do naśladowania) https://www.logopress.com/fr/products-2.php
Wiem, że wygładzania nie da się rozwinąć. Zrobiłem to, aby uzyskać swój kształt i ewentualnie ekstrapolować rozwinięty, który ponownie bym zbadał. Po prostu myślałem, że przy zagięciach przejściowych będę w stanie zrobić kształt, ale problem polega na tym, że on uważa to dla mnie za kolejną blachę. Wybrałem więc rozwiązanie z prostymi fałdami, które rozwiązuje mój problem.
Mimo to martwi mnie, że go nie znajduję.
Jeśli chodzi o dołki 9,12,13,14, mogę je zrobić, ponieważ moje chrupnięcie jest bardzo daleko od siebie między każdym fałdem. Dodatkowo na blasze zawsze używam normalnego usuwania co oznacza, że nie mam problemu z wywoływaniem. Robię to bardzo, bardzo często na zaokrąglonych kształtach zbiorników, a nawet ściętych stożkowych pokrywach. Dzięki temu mogę albo stać prostopadle do blachy, albo całkowicie przekrzywić się z mniej lub bardziej "owalnym" otworem w zależności od kąta, ale z cięciem, które zawsze jest idealne.
Dziękuję wszystkim za poszukiwanie rozwiązania.
Dobry wieczór Fabien
Dziękuję za te wszystkie dodatkowe, bardzo pouczające informacje, ponieważ każdy zawód ma swoje specyficzne know-how i to jest świetne ;-)
Jestem przekonany, że nasi koledzy dadzą Ci rozwiązanie, ale w sierpniu nie wiem, dlaczego biorą urlop !
Bądźmy więc cierpliwi, bo nie mogę się doczekać, aby zobaczyć, co wymyślą.
Pozdrowienia