Nie można już zainstalować oprogramowania od czasu incydentu instalacji z dodatkiem SP4.0 2015

Witam na forum.

Ostatnio chciałem zainstalować aktualizację SP4.0 SW2015 (byłem na SP3.0)

Nie udało się zaktualizować.

Dzisiaj odinstalowałem SW czysto , z rejestrem.

Pobrałem pełną wersję w SP4.0..................

Nie można już zainstalować oprogramowania, x komunikaty "  SW napotkał problem i musi zostać zamknięty "

Nawet z płyty z cla SP0 już nie działa....

Pierwszy raz mam to,  powody i rozwiązania?????

Dziękuję Wam wszystkim

Lip

Witam

Czy korzystasz z systemu Windows 8.1?

Jeśli tak, jeden z najnowszych KB aktualizacji systemu Windows stanowi problem, więc musisz:

1. Odinstalowanie SOLIDWORKS
  2. Odinstalowywanie  KB3072630
  3. Ponowny rozruch
  4. Ponowna instalacja SOLIDWORKS

@+

Witam

Zanim będziemy mogli mieć nadzieję, że damy Ci rozwiązanie. Będziesz musiał podać nam więcej informacji...

Zwłaszcza dokładne kody błędów lub zrzuty ekranu, jaka jest twoja metoda na "czyste odinstalowanie" rejestru wszystkich śladów SW? Czy myślałeś również o usunięciu plików ustawień użytkownika?

Do zobaczenia.

Dobry wieczór wszystkim.

Dziękuję za odpowiedzi.

Jestem na W7 64 bity.

Jest to instalacja na jednej maszynie (bez sieci).

Usuwanie folderów w kluczach HKEY-CURRENT-USER/SOFTWARE i HKEY-LOCAL-MACHINE/SOFTWARE

Nie jestem teraz na komputerze, zamierzam przejrzeć moje komunikaty o błędach (SW napotkał problem i musi zamknąć "

A +

Czy miałeś CCleaner, aby to posprzątać?

Witam

Napotkałem ten sam problem i aby go rozwiązać, musiałem nagrać solidworks 2014 SP4 na płycie DVD DL, ponieważ nie akceptował instalacji z gniazda dysku twardego.

Musi być blokada w sp4 na ten temat.

O tak, jestem głupi.

W 2014 roku pojawił się również błąd instalacyjny. Nie musiałeś przechodzić przez klasycznego menedżera

Musisz kliknąć na .exe, który znajduje się bezpośrednio w folderze pobierania Solidworks 2014

Może w 2015 roku jest tak samo....

Musisz przejść do  c:/Users/X users/My documents/Solidworks Downloads

I tam wybierasz wersję solidworks do zainstalowania (w twoim przypadku 2015 sp4)

Następnie w folderze sldim klikasz na sldim.exe incone

@Bart:

Zainstalowałem wszystkie dodatki Service Pack 2015 bez napotkania problemu z instalatorem.

W każdym razie nie znamy komunikatu o błędzie, o którym mowa...

Cze wszystkim.

Przepraszam.

Oto zdjęcia wiadomości:

capture.png