Początkujący z Draftsight, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest, aby ukryte części jednego bloku pojawiały się obok drugiego w przerywanych liniach.
Również jak sprawić, by kropkowane linie pojawiały się na ekranie: Wybieram linię, którą umieściłem w "przerywanej" na ekranie, zawsze pojawia się ona w linii ciągłej, chciałbym, aby po wybraniu przybrała wygląd linii.
Mam ten sam problem z wyświetlaczem wersji roboczej, ale dziwne, gdy drukuję, są one kropkowane. Kosztem tego, żeby się nie zgubić, umieściłem moją kreskę w innym kolorze.
Pracuję bardziej na autocadzie niż na szkicowniku, ale PB przerywanych linii już miałem.
Chodzi o to, że w zależności od długości linii, przerywane linie są mniej lub bardziej widoczne, więc jeśli jest na długim odcinku, musisz zmienić skalę linii.
W programie AutoCAD:
Kliknij na linię (lub dokonaj szybkiego wyboru zgodnie z typem linii "Przerywana", a we właściwości cechy powinna znajdować się jedna o nazwie "Skala typu linii" i tam musisz zmniejszyć skalę.
Zainstaluję draftsight i powiem ci jeszcze raz, czy to naprawdę twój PB?
Próbowałem zmienić skale ale nie widzę żadnej różnicy
Jeśli chodzi o wersję, którą posiadam, nie wiem, czy to ostatnia: mam wersję 11.2.802 i ta do pobrania to V1R5.0 : Nie widzę ciągłości między tymi 2 wersjami!!!
Musisz przeciąć część, która powinna być pod spodem (czyli ją usunąć) i odtworzyć linię w miejscu usuniętej części i nałożyć na nią linię typu "kropkowanego", dla mnie to jedyny sposób