Wygasają punkty LYNKOA?

Witam, chciałem tylko uzyskać więcej informacji, w moich punktach lynkoa, widziałem od 01/01/17, że straciłem ponad 600 punktów, przyczyna wygasłych czasów...

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś więcej?

Pozdrowienia.

4 polubienia

Tak, są daty wygaśnięcia punktów, myślę, że musisz zajrzeć do Regulaminu

http://www.lynkoa.com/cgu

6 polubień

Zobacz ten fragment:

"Punkty zdobywa się w okresach 4 miesięcy:

• Od stycznia do kwietnia
  • Od maja do sierpnia
  • Od września do grudnia

Punkty zdobyte w jednym z tych okresów można wykorzystać w sklepie z pamiątkami przez kolejne 2 okresy.

Są 3 daty w roku, kiedy tracisz punkty, jeśli nie wydałeś ich w sklepie z pamiątkami:

- 1 stycznia: 
1 stycznia tracisz wszystkie punkty zgromadzone między styczniem a kwietniem poprzedniego roku
Przykład: Między 1 stycznia 2014 r. a 31 kwietnia 2014 r. zdobyłem 2 000 punktów, jeśli ich nie wykorzystam, przepadną one 1 stycznia 2015 r.

- 1 maja: 
1 maja tracisz wszystkie punkty zgromadzone między majem a sierpniem poprzedniego roku
Przykład: Zdobyłem 2 000 punktów między 1 maja 2014 r. a 31 sierpnia 2014 r., jeśli ich nie wykorzystam, przepadną one 1 maja 2015 r

- 1 września:
1 września tracisz wszystkie punkty zgromadzone między wrześniem a grudniem poprzedniego roku
Przykład: Między 1 września 2014 r. a 31 grudnia 2014 r. zgromadziłem 2 000 punktów, jeśli ich nie wykorzystam, przepadną one 1 września 2015 r."

4 polubienia

Ok, dziękuję za odpowiedzi... Rozumiem... ale jak wydawać punkty, gdy nie masz wystarczająco dużo .... To trochę jak z wężem, który zabija swój ogon... nawet dość obrzydliwe uważam ... Już od 2 lat się zapisuję... Miałem tylko 1500 i kilka punktów... Jak chcesz kupić coś w sklepie, jeśli nie pozwalają Ci ich mieć... Musisz nawet odpowiedzieć cholernie wiele razy, aby zdobyć minimum 6000 punktów, aby móc coś kupić...

to trochę tak jak z systemem banku i jego AGIOS... Pracujemy, aby zrekompensować to, co bank nam ukradnie...

11 polubień

Tak, to po to, żeby "zmusić" do większego uczestnictwa, ale całkowicie się z tobą zgadzam, to naprawdę nie jest łatwe...

3 polubienia

Witam, jestem w tej samej sytuacji, więc rozumiem, jak możesz się czuć, ale nie zapominaj, że zanim staniesz się witryną handlową, jest to forum wzajemnej pomocy!  Nie powinieneś oczekiwać, że wygrasz nadzwyczajne nagrody, bo inaczej, jak powiedziałeś, to wszystko, co musisz zrobić, ale celem nie byłaby już wzajemna pomoc, ale czysta nieustępliwość. ( UWAŻAJ, TO TYLKO MÓJ PUNKT WIDZENIA :) )

W przeciwnym razie mam nadzieję, że nie będziesz rozczarowany zbyt długo, szkoda byłoby nie widzieć Cię już na forum po tych uwagach...  

Pozdrowienia

6 polubień

Witam

Dołączam do obozu @Fab Uważam, że utrata  punktów tak trudna do wygrania jest naprawdę obrzydliwa. To prawda, że są zasady, ale przypomnę, że w 99% przypadków odpowiadamy na pytanie o nasz czas pracy. Nie mogę spędzać dni na lynkoa, aby nie stracić punktów, mam pracę i pracodawcę, który na mnie liczy. Wszystkie skradzione punkty to czas pracy, który zawdzięczam mojemu szefowi. Musisz publikować więcej, aby zdobyć  więcej punktów , więc praca mniej zachęca ludzi do  podejmowania ryzyka ! Nie zrozumcie mnie źle z moją wypowiedzią, nie gonię za punktami, ale sprzedano mi takie lynkoa   z zasadą zdobywania punktów za pójście do sklepu. Dla mnie 01.01.2017  -2000pkt i przypomnieć jedno połączenie dziennie =1 pkt, dobra odpowiedź = 40 pkt.

10 polubień

Witam

Całkowicie zgadzam się z Tobą, że wykorzystanie punktów będzie prawie niemożliwe, ponieważ punkty są zbyt trudne do zdobycia, najwyraźniej zanim punkty przyznane za głosy, połączenia każdego dnia i punkty poprawnych odpowiedzi były znacznie ważniejsze. Nie wiem dzisiaj, jak robią to inni użytkownicy?!!

6 polubień

Za codzienne połączenie można zdobyć 5 punktów (w dawnych czasach 30)

To właśnie zielone kciuki przynoszą 1 punkt zamiast 5 wcześniej

Medale płacą całkiem sporo, ale można je zdobyć tylko raz

5 polubień

Tak i aby zdobyć medale, trzeba poświęcić dużo czasu...

2 polubienia