Polityka wyceny, którą należy umieszczać za każdym razem

Witam 

Zastanawiałem się, czy nie jest możliwe ustawienie rozmiaru (czcionki) dla tolerancji wymiarów w SolidWorks 2015.

Bo w momencie, gdy na planie mam wymiar tolerowany, ocena i tolerancja mają ten sam rozmiar czcionki. W związku z tym muszę systematycznie zmieniać rozmiar czcionki (na przykład ustawiając go na 0,5) dla każdej tolerowanej strony mojego planu.

Moje pytanie brzmi: czy istnieje sposób na ustawienie spójnej czcionki, która będzie miała zastosowanie do wszystkich moich tolerowanych ocen bez konieczności robienia tego ręcznie? 

Z góry dziękujemy społeczności myCADServices. 

Witam

Fragment pomocy:

Dostęp do okna dialogowego Tolerancja wymiaru można uzyskać, klikając opcję Tolerancja w Narzędzia, Opcje, Właściwości dokumentu, Opcje wymiaru 

Czcionka/Tolerancja dopasowania Czcionka

Określ czcionkę, która ma być używana w tekście tolerancji wymiarów. W przypadku pasowania i pasowania z tolerancją i pasowaniem (tylko tolerancja) dla tekstu pasowania otworu i pasowania wału dostępna jest czcionka tolerancji dopasowania .   

• Wybierz opcję Użyj czcionki wymiarowej , jeśli nie chcesz zmieniać rozmiaru czcionki tekstu tolerancji wymiaru.

• Aby zmienić rozmiar tekstu tolerancji wymiarów, wyczyść pole wyboru Użyj czcionki wymiaru i wybierz jedną z następujących opcji:

• Skala policyjna. Wprowadź liczbę z zakresu od 0 do 10, aby przeskalować czcionkę.

• Wysokość czcionki. Wprowadź wartość, aby określić wysokość czcionki.

Zobacz odpowiednią stronę pomocy:

http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_DRAW_DIMTOL.htm

2 polubienia

Witam

Zobacz PJ

re.docx
1 polubienie

Dziękuję Panom, obaj odpowiedzieliście na moje pytanie i bardzo Wam dziękuję! 

1 polubienie