Czcionka liniowa na planie (SW2012 / SW2014)

Witam

Aby uzyskać wyraźny plan pomieszczenia, mocną linię jako granicę pomieszczenia i cienką linię wewnątrz pomieszczenia, w SW2012 trzeba było umieścić styczne krawędzie z czcionką (kliknij prawym przyciskiem myszy na widoku).

W przypadku SW2014 nie mogę znaleźć tej opcji, wszystkie linie mają tę samą grubość.

Jednak między SW2012 a SW2014 mam te same opcje czcionek liniowych.

Jak to zrobić?

Dziękuję

SW2012SW2014

Witam, czy w opcjach na pewno zaznaczyłeś opcję na załączonym pliku? Pozdrowienia

capture.jpg

Witam

W 2014 lub 2015 roku mam jeszcze taką opcję.

Głupia rzecz, ale czy myślałeś o kliknięciu w podwójne strzałki na samym dole?

@+

2 polubienia

Coyote cześć, strzałki na dole pokazują tylko "Dostosuj menu" , więc w tym przypadku nie będzie to konieczne.

Pozdrowienia

@gmarignier Nie rozumiem twojej odpowiedzi!

Często zdarza mi się, że muszę kliknąć podwójne strzałki, aby dodatkowe funkcje pojawiły się w moim menu po kliknięciu prawym przyciskiem myszy.

Przykład  :

1. właściwość planu nie jest widoczna po kliknięciu prawym przyciskiem myszy,
  2. widoczne po kliknięciu podwójnej strzałki

Pokaż 2 zdjęcia

Tak, w niektórych przypadkach opcje mogą być "ukryte", ale najwyraźniej w tym przypadku mamy konfigurację. Wada opcji i w tym przypadku wciskanie strzałek nam nie pomaga. (W tym przypadku sprecyzowałem).

Pozdrowienia

Mam dokładnie te same opcje między SW2012 a SW2014.

Ale nie mam tego samego menu (kliknij prawym przyciskiem myszy na widoku) między SW2012 a SW2014.

Na SW2012 mam styczne krawędzie, ale nie na SW2014

W takim przypadku na dole prawego przycisku myszy faktycznie klikasz na strzałki, jak powiedział Coyote, dostosowujesz menu, a następnie wybierasz żądane opcje, w tym "krawędź styczną".

Pozdrowienia

@drebelo, nalegam, ale nawet klikając podwójne strzałki na dole menu prawego przycisku myszy?

Można to rozwiązać poprzez aktualizację oprogramowania.

Byłem w SP0 i przenoszę się do SP5

Dziękuję Wam wszystkim

Ok, więc to był tylko błąd, dobrze jeśli zmiana SP rozwiązała problem.

Pozdrowienia