Problemy z baterią i ładowarką notebooka HP EliteBook 2540p

Witam

Moja dziewczyna ma komputer HP, który psuje ładowanie baterii, myślałem, że pochodzi z ładowarki, ponieważ po podłączeniu nic się nie świeci (brak światła obok PADa i brak małej białej kropki pod końcówką, którą podłączasz, aby się ładował).

Wczoraj poszliśmy po jedną w SuperU, ale nie jest to oficjalna ładowarka, to wielofunkcyjna ładowarka (sprzedawana z kilkoma końcówkami do kilku rodzajów laptopów), facet ze sklepu próbuje, działa, ale jak przyjeżdża do nas, to się psuje.

Naciskasz przycisk, aby uruchomić komputer, 3 kontrolki włączają się i ponownie wyłączają. Wyjąłem baterię z jego komputera na około 1h30 -2h i włącza się normalnie, a potem z małą baterią, która tam jest, wyłącza się.

Przetestowałem wielofunkcyjną ładowarkę na moim komputerze, mój ekran (jakby się ładował, potem ładuje więcej itd itp), myślę, że ładowarka superU to morze **...
W mocy jest tylko o 5 woltów mniej niż moja ładowarka, więc powinno przejść.

Podsumowując:

Ładowarka wielofunkcyjna: zapalają się światła, powinna się naładować? Ale wkrótce potem się wyłącza i czasami dociera do pulpitów Windows (niezbyt często)

Oficjalna ładowarka: W ogóle się nie ładuje.

Jeśli wyjmiesz baterię na kilka godzin, wydaje się, że się ładuje (2% baterii w 2 godziny) 

Skąd to może się wziąć?

Fałszywy kontakt? Rozładowana bateria?

Ma swój komputer od 1 roku. System operacyjny: Windows Vista.

Dziękuję za pomoc,
Miłego dnia

Pozdrowienia 
Dodatkowo znalazłem sklep, w którym mogę kupić baterię do laptopa: 
www.portable-batteries.com/hp-elitebook-2540p.html 
Czy powiesz mi, który z najlepszych bębnów

Z góry dziękuję

Witam

Sprawdź, czy nowa ładowarka zapewnia co najmniej takie samo natężenie prądu jak stara.

W przeciwnym razie możliwe jest, że element baterii uległ awarii. W takim przypadku nie ma innego rozwiązania niż jego wymiana.

1 polubienie

Witam, rzeczywiście zdarza się, że gdy bateria się zepsuje, powoduje zwarcie w komputerze, ale teoretycznie jej usunięcie rozwiązałoby problem...

Osobista wskazówka: skontaktuj się z pomocą techniczną HP.

Cdt

1 polubienie

Witam.

"Moc jest tylko o 5 woltów mniejsza niż moja ładowarka, więc powinna przejść. "

Jakie są napięcia każdego z nich. między ładowarką, starym, nowym. Trudno mi podążać za twoją logiką:

Jeśli bateria jest rozładowana, ale wydaje się, że uruchamia się po dwóch godzinach w trybie WYŁĄCZONYM.

Jeśli nie używasz odpowiedniej ładowarki

Różnica w napięciu jest nieco niebezpieczna. na PC

Zbyt niski prąd, komputer uruchamia się, ale gdy prosi o zbyt duży prąd, napięcie          "załamuje się"  i komputer się zatrzymuje, biorąc pod uwagę twoje wyjaśnienia, wygląda bardzo podobnie.

"Utrzymuj ciśnienie"

CHRTOF

2 polubienia

Jeśli twój system operacyjny to Windaube Vista, komputer nie jest zupełnie nowy ;-(

+ jeden z najgorszych systemów operacyjnych, ale mnie zaskakujesz 

Bateria powinna się ładować, gdy jesteś w sieci

Problem z laptopami polega na przedwczesnym zużyciu baterii

jeśli nie są one odłączone, gdy komputer jest podłączony do sieci

@+

1 polubienie

bianfuxia222: W mocy jest tylko 5 woltów mniej niż moja ładowarka, więc powinno przejść.

Z doświadczenia, a zwłaszcza drogie HP i DELL, jeśli Twój laptop wymaga 17,4 V lub 14,4 V, musisz bezwzględnie zapewnić mu to samo napięcie. w przeciwnym razie nic nie działa poprawnie. (strategia handlowa mająca na celu zmuszenie ludzi do kupowania od nich jedzenia, tylko 2 lub 3 razy droższego).

Jeśli chodzi o intensywność, to jest taka sama, ale musisz pozostać w tych 10%.

Jey Jey powiedział:

2 polubienia

Zobacz te linki

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Genuine-HP-EliteBook-2540p-2740p-SMART-AC-Adapter-Power-Charger-PSU-Dongle-/401265425122?hash=item5d6d487ae2

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-HP-Compaq-NC2410-2510p-2530p-2540p-11-1V-62Wh-Battery-Working-5hr-/401194077692?hash=item5d6907cdfc

http://www.ebay.fr/itm/HP-Elitebook-2540p-Ordinateur-portable-Station-Daccueil-VU895AA-HSTNN-C14X-/400824707196

i cała reszta

tzw. części oryginalne, a więc sprawne i dostosowane

za cenę, która wydaje mi się akceptowalna

@+ ;-)