Witam
Moja dziewczyna ma komputer HP, który psuje ładowanie baterii, myślałem, że pochodzi z ładowarki, ponieważ po podłączeniu nic się nie świeci (brak światła obok PADa i brak małej białej kropki pod końcówką, którą podłączasz, aby się ładował).
Wczoraj poszliśmy po jedną w SuperU, ale nie jest to oficjalna ładowarka, to wielofunkcyjna ładowarka (sprzedawana z kilkoma końcówkami do kilku rodzajów laptopów), facet ze sklepu próbuje, działa, ale jak przyjeżdża do nas, to się psuje.
Naciskasz przycisk, aby uruchomić komputer, 3 kontrolki włączają się i ponownie wyłączają. Wyjąłem baterię z jego komputera na około 1h30 -2h i włącza się normalnie, a potem z małą baterią, która tam jest, wyłącza się.
Przetestowałem wielofunkcyjną ładowarkę na moim komputerze, mój ekran (jakby się ładował, potem ładuje więcej itd itp), myślę, że ładowarka superU to morze **...
W mocy jest tylko o 5 woltów mniej niż moja ładowarka, więc powinno przejść.
Podsumowując:
Ładowarka wielofunkcyjna: zapalają się światła, powinna się naładować? Ale wkrótce potem się wyłącza i czasami dociera do pulpitów Windows (niezbyt często)
Oficjalna ładowarka: W ogóle się nie ładuje.
Jeśli wyjmiesz baterię na kilka godzin, wydaje się, że się ładuje (2% baterii w 2 godziny)
Skąd to może się wziąć?
Fałszywy kontakt? Rozładowana bateria?
Ma swój komputer od 1 roku. System operacyjny: Windows Vista.
Dziękuję za pomoc,
Miłego dnia
Pozdrowienia
Dodatkowo znalazłem sklep, w którym mogę kupić baterię do laptopa:
www.portable-batteries.com/hp-elitebook-2540p.html
Czy powiesz mi, który z najlepszych bębnów
Z góry dziękuję