Dobry wieczór wszystkim,
Mały osobisty projekt, chciałbym zrobić zmotoryzowaną bramę przesuwną + drzwi mojego skromnego domu.
Szukam przykładu modelowania "tradycyjnej" stalowej bramy i furtki.
Czy są tu specjaliści od portali?
Dobry wieczór wszystkim,
Mały osobisty projekt, chciałbym zrobić zmotoryzowaną bramę przesuwną + drzwi mojego skromnego domu.
Szukam przykładu modelowania "tradycyjnej" stalowej bramy i furtki.
Czy są tu specjaliści od portali?
Nie jestem w tej dziedzinie, ale już trochę narysowałam i mogę polecić ten filmik:)
Mam klienta, który się tym zajmuje (modelowanie kontrolowane przez XL pod Inventorem), koniecznie nie nadające się do transmisji...
Nie ma w tym nic szczególnego.
Czy zdefiniowałeś już silnik i osprzęt (kółko, prowadnica)?
Czy narysowałeś ogólny wygląd?
W najgorszym przypadku podaj mi wysokość liścia, wolne przejście, a ja wygeneruję dla Ciebie jeden jako stopień.
Witam
Z której wersji Solidworks korzystasz???
Jestem w trakcie robienia podwójnego liścia z opatrunkiem na tyczkę dla kolegi. Ale to nic skomplikowanego, wyślę Ci to na PW... Jeśli chcesz.
Wysłałem go do Ciebie na PW, to przykład...
Dziękuję ac cobra 427
to jest kumpel zły w ogóle twój portal
Dla mnie jest to trochę bardziej skomplikowane, jest to ślizganie się i potrzebuję sumy:
Ze swojej strony poszedłem do marketu budowlanego z notatnikiem, suwmiarką i linijką, a następnie na krótko przeprojektowałem elementy
Rzeczywiście, bardzo szczegółowe, ale nie ma 3D? Nadal unika wycieczki do marketu budowlanego
Tak, istnieje możliwość ich odzyskania a priori.
Witam
Jeśli jesteś majsterkowiczem, łatwo jest go wykonać, weź silnik wycieraczek samochodowych podłączony do transformatora (z zabezpieczeniem elektrycznym), zębatkę i łańcuch motocyklowy, a następnie przedłuż łańcuch na żądaną długość przesuwu w profilu U zamocowanym na ogonie, umieść wyłączniki krańcowe na każdym końcu, i zamów mały system sterownika przekaźnika za pomocą pilota, który łatwo można znaleźć w Minilight... x.
Tak, wiem, że to bardziej skomplikowane, ale wysłałem Ci to tak, jak napisałeś: " Szukam np. modelowania bramy i bramy stalowej "tradycyjnej" l.
Próbuję ci to przekazać, nie dzisiaj, ale prawdopodobnie do środy.
@flegendre: czy możesz umieścić 2 "plany" jako załączniki. Nie mogę odczytać wymiarów na zintegrowanych obrazach.
Nie wolałbyś bramy skrzydłowej, bo w końcu to właśnie tę bazę mam...
Zapytałem mojego klienta, czy mógłby to dla mnie zrobić.
Nie, niestety klaps, to nie działa....
Bestia została stworzona, ale nie mogę jej wypuścić na wolność (portailstein?)...