Witam
Trochę za długo szukałem możliwości pobrania i wykorzystania właściwości listy części spawanych.
Udało mi się to zobrazować, jak Kąt1, Kąt2, kierunek kąta... Ale nie mogę ich wyeksportować...
Z góry dziękuję za pomoc.
Guillaume
Witam
Trochę za długo szukałem możliwości pobrania i wykorzystania właściwości listy części spawanych.
Udało mi się to zobrazować, jak Kąt1, Kąt2, kierunek kąta... Ale nie mogę ich wyeksportować...
Z góry dziękuję za pomoc.
Guillaume
Witam
Z której wersji oprogramowania korzystasz?
Pozdrowienia
Pracuję na oprogramowaniu SW 2020 SP1.0
Jako załącznik zamieszczam screen z wymienionymi nieruchomościami, mam takie, które znajduję za pośrednictwem mojego formularza nieruchomości, a inne za pośrednictwem listy properties.txt....
Ale te, które interesują mnie najbardziej
Cdlt powiedział:
Witam
Jeśli tworzysz zestawienie materiałów części konstrukcji spawanej, klikasz prawym przyciskiem myszy zestawienie materiałów i zapisujesz je jako i tam powinno być możliwe wyeksportowanie go do programu Excel.
To, co mnie interesuje, to możliwość korzystania z pobranych wartości, aby móc zastosować do nich formuły lub równania.
Czy możesz podać nam przykład równań, które chciałbyś mieć?
Linia "kierunek kąta" oferuje 3 opcje:
-identyczny
-przeciwny
- i zero '-' w przypadku cięcia prostego
Chodzi o to, że chciałbym zamienić wartość "identyczny" na "<... <' lub '/.../', aby wyrazić, że są to cięcia równoległe i przeciwne przez '<>' lub '><' dla wartości "przeciwnej".
A dodając kolumnę w nomenklaturze z równaniem to nie działa?
Testowałem z równaniami to nie zadziałało, mam nadzieję, że to był błąd składniowy. Testuję to i będę Was informować na bieżąco:)
Tylko dla mojej kultury, nie mając takiej możliwości w wersji 2018, od której wersji ten "kierunek kąta"?