Możliwość pobierania właściwości niestandardowych

Witam

Trochę za długo szukałem możliwości pobrania i wykorzystania właściwości listy części spawanych.

Udało mi się to zobrazować, jak Kąt1, Kąt2, kierunek kąta... Ale nie mogę ich wyeksportować...

Z góry dziękuję za pomoc.

Guillaume

Witam

Z której wersji oprogramowania korzystasz?

Pozdrowienia

1 polubienie

Pracuję na oprogramowaniu SW 2020 SP1.0

Jako załącznik zamieszczam screen z wymienionymi nieruchomościami, mam takie, które znajduję za pośrednictwem mojego formularza nieruchomości, a inne za pośrednictwem listy properties.txt....

Ale te, które interesują mnie najbardziej

Cdlt powiedział:

visu_propriete.png

Witam

Jeśli tworzysz zestawienie materiałów części konstrukcji spawanej, klikasz prawym przyciskiem myszy zestawienie materiałów i zapisujesz je jako i tam powinno być możliwe wyeksportowanie go do programu Excel.

To, co mnie interesuje, to możliwość korzystania z pobranych wartości, aby móc zastosować do nich formuły lub równania.

Czy możesz podać nam przykład równań, które chciałbyś mieć?

Linia "kierunek kąta" oferuje 3 opcje:

-identyczny

-przeciwny

- i zero '-' w przypadku cięcia prostego

Chodzi o to, że chciałbym zamienić wartość "identyczny" na "<... <' lub '/.../', aby wyrazić, że są to cięcia równoległe i przeciwne przez '<>' lub '><' dla wartości "przeciwnej".

A dodając kolumnę w nomenklaturze z równaniem to nie działa?

Zobacz załączony przykład , który wykonałem do cięcia laserowego.

Testowałem z równaniami to nie zadziałało, mam nadzieję, że to był błąd składniowy. Testuję to i będę Was informować na bieżąco:)

Tylko dla mojej kultury, nie mając takiej możliwości w wersji 2018, od której wersji ten "kierunek kąta"?